Boktips och en liten lånehund.

Hejsan.

Våren är på väg med stormsteg nu. Hemma hos oss är det ungefär en vecka sedan stararna kom tillbaka. Jag älskar deras knastrande läte nu på våren, när de far fram mellan holkarna i vår trädgård.

Mina tidiga morgnar vid sjön sjuder av liv nu. Djuren vaknar alltmer. En morgon mötte jag skogens herreman när jag var på väg ner till bryggan. Trött lufsade grävlingen in i ett snår när jag kom spankulerande i mörkret.

Strax efter kom Tina och skrämde den trötta stackars grävlingen in i ett annat buskage, på andra sidan vägen. Ja det är då inte lätt att vara grävling i Gyllebo, när morgonpigga ”käringor” är ute och ränner tidigt i ottan.

När solen kom upp så blev det alldeles ljuvligt där vid den lilla bryggan.

Soltörstande vände vi näsorna mot solen och bara njöt! Livet är då sannerligen fantastiskt skönt.

Hemma hos mig bor en liten lånehund tillfälligt. Det är lilla Snowie som får vara hos oss när min dotter blivit opererad och ska ta det en smula lugnare ett tag. En liten hund mer eller mindre, det märks inte, hon är en i gänget helt enkelt.

Jag har lyssnat på en så fantastik bra bok, som jag verkligen kan rekommendera. Den heter  ”Himmel över Alaska” och är skriven av Kristin Hannah. Tips, tips för den lässugna.

Dagens citat:

Lyssna inte med avsikt att svara, utan lyssna med avsikt att förstå.

Att bara lyssna är något jag själv får påminna mig om lite då och då. Att bli en bättre lyssnare och att verkligen förstå, det skadar aldrig att träna på.

Ha det fint och kram

 

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top