Bakom molnen är himlen alltid blå.

Hejsan.

När livet är svårt och problemen hopar sig, då är det lätt att man glömmer bort det där, att det faktiskt finns en blå himmel bakom allt det gråa.

Morgonen då jag vandrade längs Rörums strand, blev det så uppenbart. Det gråa molntäcket skingrades i skyn och fram trädde en alldeles klarblå himmel över Stenshuvud.

Jag valde att ta vägen längs Rörumsån tillbaka. Korna var utsläppta på grönbete och skapade lite extra spänning på min vandring.

Men inga kossor syntes till den här förmiddagen. Ramslöken stod i full blom längs åns kanter och fåglarna sjöng öronbedövande i alla träden. Men inte ett enda litet muuuuhhhh kunde jag höra, även om tydliga spår syntes i form av färska ”kobladdårr”…

Äppelträden i nationalparken blommade som allra vackrast och bina surrade glatt omkring.

För varje steg jag gick så blev sinnet en smula lättare. Huxflux var jag tillbaka vid parkeringen och min bil igen.

Naturen läker ett oroligt sinne! Alltid.

För exakt 16 år sedan gick jag och Stefan hand i hand på just den här stranden . Vår bröllopsdag. Tänk vad tiden går. Grattis älskling, det är ju faktiskt vår dag idag ♥

 

Dagens citat:

Du behöver inte förklara dig, försvara dig och berätta allt för alla.

Ha en fin dag och kram

Annika

 

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Bakom molnen är himlen alltid blå.”

 1. Chanette andersson

  Hej Annika.
  Mitt namn är Chanette Andersson & jag håller på & ska till att skriva en delvis fiktiv roman om gyllebo borgen, munkagången o omgivningen där runt. Jag har läst en del på din sida här och har förstått att du besitter nog en hel del intressant fakta och sägner osv om sjön mm.
  Tyvärr finner jag inte så mycket fakta på nätet. Skulle du kunna tänka dig att kanske träffas för en liten pratstund eller om du kanske föredrar att svara på frågor via mail?
  Tack för du tog dig tid att läsa detta.

  1. Hejsan.
   Åhhh jag har inte så särskilt mycket faktakunskap, utan det är mest saker jag hört berättas som sägner eller skrönor. För bättre fakta kan nog gamla folk från trakten svara dig bättre. Kanske kan du efterlysa någon med kunskap via facebooks grupp ”Österlens Anslagstavla” eller höra med församlingen eller byalaget i Östra Vemmerlöv, kanske de kan tipsa om personer som besitter mer kunskap. Såklart kan jag kika på dina frågor ändå och du kan maila dem till annika.hantverkaren@telia.com Kram från mig. p.s jag läser väldigt gärna din bok när den kommer ut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen