Att hålla sig för skratt.

Hejsan.

Det finns inget skönare än att skratta tycker jag. Ett sådant där bubblande ohämmat skratt, som liksom bara kommer som en lavin från magtrakten någonstans och som inte går att hejda.

Nu sitter jag förstås aldrig och storskrattar för mig själv sådär på morgonkvisten nere vid sjön. I synnerhet inte den här morgonen, då någon slagit upp sitt tält precis intill bryggan. Ett visst mått av hänsyn ska man såklart visa sina medmänniskor.

Nej den morgonen smög jag mig bara tyst förbi och slog istället läger ute på Munkagången.

När jag tagit mitt vanliga dopp satte jag mig tillrätta och bara njöt av allt vackert i en tyst förundran.

Men så mötte jag min underbara badkompis och förmodligen fylldes då hela Gylleboskogen av klingande glada skratt. Kanske väckte vi upp camparna i det lilla tältet vid bryggan, åtminstone var de alla vakna och uppe då vi passerade dem på hemvägen.

Det finns dock tillfällen då det inte alls passar sig med ett bubblande ohämmat skratt. Ett sånt tillfälle kan vara när ens make kommer hem och ska prova ut nya glasögonbågar. Det var precis vad som hände i förra veckan då Stefan varit hos optikern. Ju fler bågar han provade, ju mer skrattade jag. Ibland är det ju bara det faktumet, att man vet att det inte passar sig att skratta, som gör att man inte kan låta bli.

F´låt Stiffe, du kommer bli så fin i dina nya glasögon

Bubblande glad blir jag numera också när jag sitter på vår toalett och ser den nya vasen som pryder bänken vid tvättfaten. Den vackra vasen som minner om ett särskilt äventyr och en alldeles speciell person. Visst är det just det som våra prylar och saker har till uppgift, att skapa vackra minnen för oss.

Dagens citat:

Tro inte på dem som säger att de älskar dig, tro på dem som visar dig att de gör det.

Men glöm inte bort att viktigast är att själv visa omtanke och kärlek. Om man lägger sig mest vinn om det, så kommer kärleken så självklar tillbaka, den har ingenting med materiella saker att göra. För kärlek köper man inte för pengar.

Kram Annika

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen