Att fånga det vackra,

Hej hej

Tänk så lätt det är att bli bekväm av sig. Förr i tiden när jag vandrade, och hade både min store svarta Johnny-hund (en sprallig flatcoated retriever) och de små ”pommarna” Molly och Lykke, då hade jag nästan alltid en gigantisk kamera med mig hängande på axeln. Då tänkte jag som så, att jag visste ju aldrig när det skulle dyka upp något fantastiskt att föreviga, och fantastiska saker såg jag ju allt som oftast och överallt.

På den tiden var jag ju med i Hemvärnet och då var jag mer van vid att konka på saker och bära med mig så mycket ut i skogen. Då var man som en packåsna minst sagt med. Med tiden blev jag dock lite mer lat och den stora kameran fick oftare och oftare stanna hemma.

Fast det är ju egentligen kul när jag tar min riktiga fullformatskamera med mig ut. Även om små kameror (och såklart även mobilen) numera tar fantastiska foton, så är det roligt att ibland damma av den gamla canon X med sitt låååångt objektiv.

Ingen tid är heller så tacksam att föreviga som just hösten är. Bilderna i detta inlägg är från dagarna innan stormen, och nog stod skogen i sina vackraste dräkt då och förtjänade verkligen att fotograferas.

Kanske får jag bli lite mindre lat framöver och bära med mig kameran oftare igen.

Dagens citat:

Vi har två liv, och det andra börjar när vi inser att vi bara har ett …

Våra dagar rusar så fort förbi, och det gäller att ta tillvara på tiden så gott som det bara går. Att ta foto hjälper mig att ta vara på nuet och minnas tillfällena bättre.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

6 reaktioner på ”Att fånga det vackra,”

 1. Ja så vackert det är magiskt i naturen med alla dessa guldiga färger. Men snart så spretar träden alldeles bara för att vila tills en ny vår knackar på porten. Kollade ut just nu och klockan är halv sju det är så mörkt sa till min man jag vill vrida tiden till april nä sa han då förlorar vi ett halvt år av vårt liv, just de tänkte jag inte på. Jag älskar ju julen men inte snö och halka så ja jag väntar på en ny vår då haha. Det är inte utan att du har ett öga för fotografering, en stor skatt besitter ni i familjen med dig bakom kameran. Tack för all glädje du sprider.
  Ha en fin torsdag. Kram/MH

  1. Åhhh tack för dina ord. Din man har rätt, man ska inte önska att tiden går fortare än vad den gör. Min pappa sa alltid när vi barn och vi hela tiden längtad efter saker, ”att vi längtade livet av oss”. Kram på dig.

 2. Fina bilder från en fin höstdag.
  Jag har inte använt min systemkamera på säkert ett år. Ändå har fotografering alltid varit ett stort intresse. Nu tycker jag att jag har fotograferat allt.
  Ha en fin torsdag!

 3. Fantastiskt vackra bilder! Håller med dig, förr var alltid systemkameran med, men nu tycker jag mobilkameran håller måttet rätt bra. Men inget slår en riktig kamera när man får till de där fina bilderna 🙂

  Kram Lena

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen