Årets första dag.

Hejsan.

Årets första vackra dag på bryggan!

Nyårsafton och nyårsfirande är inte något som jag är så särskilt förtjust i. Genom livet har det nog alltid varit så att nyårsafton helt enkelt inte varit min favoritdag, av olika anledningar. Mer och mer illa tycker jag om nyårssmällare och raketer. Jag tycker att det börjar bli som en illaluktande dubbelmoral… Människor som annars är så miljömedvetna tillåter sig att just den här kvällen gå bananas och skjuta iväg en massa skit rakt upp i luften.  Just den här kvällen är det tydligen också ok att skrämma helt oskyldiga djur från vettet. Det är personer som väljer att inte äta kött av hänsyn till djuren, människor som med stor noggrannhet sorterar sopor, de åker kollektivt, handlar ekologiskt, och väljer kanske bort flyg… allt detta av hänsyn till vår miljö. Men just den här kvällen är det tillåtet att frångå alla sina principer… allt med den enda anledningen – att roa sig själva för några korta minuter…

Jag själv är då rent inget helgon. Jag har också varit med och skjutit raketer och smällt smällare i mitt liv. Kanske kan jag skylla på att jag då var ung och dum och inte tänkte så långt. Men för varje år så känns det där mer och mer fel.

Nej, nyårsafton är inte en av mina favoritdagar. Däremot så älskar jag nyårsdagen! Att få känslan av att börja på något alldeles nytt. En känsla av att allt är möjligt, som att ha ett helt oskrivet blad framför sig. Jag älskar nyårsdagen, mer och mer.

Just den här nyårsdagen var så förtrollande vacker. Jag steg upp långt innan det börjat ljusna och vandrade ensam genom den beckmörka skogen ner till sjön. Förmodligen var jag inte alls ensam, antagligen var jag iakttagen av skogens alla uteliggaredjur som kanske var extra trötta efter nattens inferno.

Jag tände min marschall på bryggan. Jag drog av mig alla mina kläder och sänkte mig ner i den svarta kalla isvaken som snart hade smällt bort helt och hållet. Sakta, sakta räknade jag till etthundra lugna andetag och kände blodet rusa i min kropp. På stigen hörde jag de välkända fotstegen, och fram i dunklet kom min älskade badkompis tassande. Så var det hennes tur för ett morgonbad.

Årets första dag kunde inte ha börjat bättre. Så obeskrivligt vacker och med bästa sällskapet jag kunde tänka mig. Tack T ♥

…och vi var överens – kylan uppgraderar hjärnan!

Dagens citat:

De vackraste stjärnorna syns bäst när det är som mörkast.

Inga fyrverkeri i världen kan överträffa naturens egen skönhet.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen