Årets första humla.

Gomorron
Vi har haft toppenväder. Alltså, vilken härlig fredag.
Våren är här på riktigt nu. Och det väntas fint väder på Österlen hela helgen.
 
På min morgonrunda var det så tyst och stilla. Det var alldeles lugnt i trädtopparna. Att komma ut i skogen var nästan som att stiga in i en kyrka. Ni vet, den där känslan man får då… Jag började nästan smyga på tå och viska till hundarna för att inte störa naturen.
 
Sedan var jag snabb som en vessla. Jag skyndade mig hem till kontoret. Gjorde det som planerats för dagen. Jag skyndade mig att fuskstäda lite. För städa ska man ju göra på fredagar, men ingen har sagt hur noga.
 
Ett snabbt besök hos min frissa hann jag med på förmiddagen. Lite putsning på topparna, och platt som en pannkaka. Det här lyckas jag aldrig själv med, men ganska fint och stiligt.
 
Jag hann stanna på Garden center och köpa med mig lite vårblommor. Åhhh, det är något speciellt med vårens första blommor och lökar. Man mår så väldigt gott av dem.
 
På eftermiddagen tog jag min nya bok, en kopp kaffe och min kamera med ut i trädgården.
Att bara sitta där och slurpa, läsa och titta efter småkryp, det är så in i vassens avkopplande. Det borde nästan vara obligatoriskt för alla människor att göra det någon gång då och då. 
Jag fångade årets första humla som stod på näsan i en krokus.
 
 
Boken jag läser heter ”Boken till min Dotter”. En rad kända kvinnor får skriva ett brev till sina döttrar som om de bara hade någon månad kvar att leva. Jag har bara  läst ett kapitel ännu. Den verkar så fin!!
 
 
Dagens citat:
Jag älskar människor
men ibland är det skönt
att vara sig själv i sitt
eget sällskap, ha en liten
personlig dejt.
Du vet – bara vara.
 
Jag hoppas ni alla får en ljuvlig lördag. Vädret verkar bli bra, så jag ska
passa på att greja med mina blommor lite.
Må gott och kram på er.
Annika
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top