Älskade kallbad.

Hejsan.

Till skillnad mot i fjor, när jag var något av en nybörjare, så vet jag nu vad jag har att vänta mig inför vinterns kallbadssäsong. Och jag njuter av vetskapen av vad som ligger framför mig.

Nu vet jag hur mycket jag älskar mina kallbad. Att varenda morgon gå genom skogen ner till sjön och bada i precis alla sorters väder.

Jag känner mig tryggare och lite mer erfaren som vinterbadare i år. Samtidigt som lite av spänningen är borta och istället har den bytts ut mot en längtan efter varje nytt bad.

Jag gläds mycket över att ibland träffa min vän vid bryggan, men jag njuter även av de dagar då jag är ensam med bara min termos te och mina egna tankar.

Att mina kallbad gör någonting positivt med både kropp och själ, det är jag övertygade om. Kanske är det baden i samklang med den råa enkla naturen. Man blir liksom ett med den läkande naturen och det känns så gott.

Det som i fjor kändes som en utmaning att klara av, är i år mer som en längtan efter någonting jag vet jag älskar och mår så bra av.

När jag nu för varje dag känner hur vattentemperaturen blir en aning kallare och bitigare, så känns det bara så härligt.

Kallbadssäsongen är ju nästan här på riktigt nu. Om det blir någon isvak den här säsongen, ja det står bara skrivet i stjärnorna än så länge, men hoppas det kan man.

Dagens citat:

Jag har sett sjön när den är stormig och vild; när den är tyst och lugn; när den är mörk och stämningsfull. Och i alla dessa skepnader ser jag mig själv.

Ha en fin dag.

Annika

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen