Aktivering av pensionär.

Hejsan.

Det gäller minsann att ligga i för att hålla sin ”lille” gubbe i form. Ja, för själv tar han vartenda tillfälle till fusk och mygel (åtminstone när det gäller träning och motion)

I förra veckan fick han själv välja var han ville ta sin motionsrunda. Jag blev inte direkt förvånad när han valde en tur vid Hällevik, för platserna där runt Kivik ligger honom alltid varmt om hjärtat.

Ännu var det ganska vintrigt och grått där, men snart snart, inom en överskådlig framtid, så kommer den här platsen att prunka av vårblommor, såsom blåsippor, vitsippor, gullviva och några vild orkidéer. Visst längtar man nu!

En runda i nationalparken med ett gäng glada hundar, det är en utomordentlig pensionärssysselsättning – åtminstone om man jämför med en eftermiddag i TV-soffan med ursäkten att man bara måste kolla hur det går i skidskyttet!

Och huset alla hundar var lite extra trötta i sina hjärnkontor efter allt sniffande och kissande. Bara fördelar med allt.

Jag själv var också ganska nöjd med dagen. Jag hade avverkat årets första löparmil på förmiddagen. Inte särskilt fort eller snyggt, men en mil i stilen ”löparlufs”, det får jag vara nöjd med så länge.

Här har jag blivit smygfotad direkt efter slutspurten 🙂

Boktips

Jag kunde ju inte låta bli att leta upp fler ljudböcker av författarinnan Kristin Hannah. Den senaste boken som jag nu lyssnat på heter ”En flicka som kallas Alice”.  Även den var jättebra tyckte jag.

Dagens citat:

Hitta någon som vet att du inte är perfekt men behandlar dig som om du vore det.

Det perfekta är att det finns ingen som är helt perfekt, och om man börjar att behandla andra väl så brukar man själv bli väl bemött.

Kram Annika

Dela gärna

10 reaktioner på ”Aktivering av pensionär.”

 1. Va du är flitig på springa bra jobbat där. Mannen tycker jag också kämpar på även om det är små rundor så är det i alla fall motion. Saknar också mina fyra km om dan men den där sjukdomen sätter sina spår. Men jag grävde ner lite växter i går och det är alltid nåt. En jättefin tid nu vi går tillmötes. Jag ser fram mot att ta av mig raggisarna och kängorna och på med gympaskor, men ännu är det svalt. Ha en fin lördag och njut av livet.
  Kram/MH

  1. Jag längtar också efter värme och lättare klädsel nu. Det är så sant, den bästa motionen är den som faktiskt blir av. Man får ta det efter sin egen förmåga, det är bra nog. Kram på dig.

 2. It wont be too long and you will all be ready for the Iditarod ….. I went with the hiking club here to Barlow Hut in the eastern Ruahine Rangers on wednesday great days walk up the gravely bed of the Makaroro River. 14 Km return . Check it out on google earth. i too felt like the dogs , a little tired in the brain office because of all the sniffing and peeing and exploring. Out of 23 people i was about the youngest at 64….!

  1. Wowww, that sounds amazing!! I saw your email and got quite jealous, I would also like to do that.
   And what gunpowder men and gunpowder gummies. Good work!

   1. if you did not already guess i was there twice . First time with Two others who rode bikes . i didnt get to the hut . Second time with the big group. The river is very prone to water level rise so have to be carefull about the weather..

 3. Kristin Hannah är en favorit.
  Bra att du får ut gubben, jag förstår precis vad du menar. Det finns många ursäkter.
  Idag har jag ingen röst. Det är hemskt jobbigt att det inte kommer ljud när man försöker säga något.
  Njut av lördagen, även om ni kanske har regnigt som vi.

 4. Alice Radomska

  Härligt syrerik joggar- och lufsar-natur. Och tack för ljudboktipset. Att vara ”En flicka som kallas Alice” har jag förresten själv viss erfarenhet av.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen