Svärmor Karin fyller 85

Kära Blogg
När det är den 2 december då är det min svärmor Karins födelsedag, och just det här året blir hon 85 bast.
Grattis Karin!
 
Men min morgon i Gyllebo började med att jag fick fara runt med Wettextrasan och städa efter den andra personen som också bor och lever här i huset. Stefan! I 15 år har jag varje dag sanerat kaffekokaren – den här dagen var måttet rågat och jag röt till … Jag tog en bevisbild och sände iväg ett argt meddelande på telefonen… 
Lite tråkigt att det inte direkt togs på allvar, utan att hela företaget fick ta del av det och fick sig ett gott skratt. Nåja, skratta bäst som skratta sist!
 
Nåja, jag städade upp efter den lille ”grispellen” jag lever med och gav mig ut i skogen. Han är ju trots allt bara en man!
Morgonen var mild, ja nästan ljummen. Ett lätt duggregn föll på oss där vi traskade fram. Den här dagen var lilla Molly överlycklig eftersom det var hennes tur att träna näsan och fick göra två små spår i skogen.
Jag gjorde båda spåren lite svårare den här gången och gjorde en liten, mjuk böj. Lilla Molly tuffade på med näsan djupt i löven, när hon plötsligt stannade och glodde förvånat på mig … var tog spåret vägen? Lilla duktiga Molly löste vinkeln på spåret själv. Hon sprang runt i en stor cirkel och vips hade hon fått korn på sitt spår igen.
Väl hemma igen så var det bara att knega på där på kontoret. Judith gjorde mig sällskap genom att sitta en stund på skrivbordet för att bli klappad och sedan mjukt och smidigt slinka in bakom min dataskärm, där hon brukar sova som en stock.
 
På kvällen åkte vi till Kivik för att fira svärmor Karin på 85 års dagen. Vi hade köpt en lampa åt henne så hon skulle kunna se lite bättre när hon sitter vid sitt köksbord och läser korsord och donar med allehanda saker.
Stefans bror Mats med hustrun Gunvor kom också på kalaset. Ja, så var såklart lilla Molly också med för att fira svärmor Karin. Ett kaffekalas som heter duga med finaste tomtekopparna på bordet.
 
 
Dagens kloka ord:
Lika mycket som vi väljer våra tankar, så behöver vi även välja bort tankar. Inte tro så mycket på vad de säger. De ska alltid lägga sig i, tycka och värdera. Det är det tankar gör.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen