Städa, städa varje fredag också varje jul …

Hejsan.

Snart, snart – ja om bara några timmar – kommer två gullungar hit till oss i Gyllebo. Det är mina barnbarn Scott och Nicolaj som ska spendera sin söndag här när mamma och pappa är på jobbet.

Det ska bli så mysigt. Kanske kan vi vara ute och leka en lite stund. Här har bara kommit ett tunt täcke pudersnö så det kommer inte att gå att ha något snöbolls krig. Men vi hittar alltid på något. Förra gången pojkarna var här så städade vi och jag fick ovärderlig hjälp.

Hundarna var förstås inte riktigt lika förtjusta. Den brummande centraldammsugaren och små opålitliga pojkar fick dem att vara lite mer på sin vakt. Hundarna blir aldrig arga, men de väljer ofta att hålla sig ur vägen, och såklart lär jag grabbarna att djuren ska få vara ifred på sina sovplatser, ”bara klappa fint”…

För ett tag sedan njöt jag och hundarna av höstens allra sista vackra färger. Hägern satt återigen på sin favoritgren och blängde, nästan alla löven hade fallit till marken.

Pudersnön som vi fått nu har gjort att allting ser så mycket juligare ut. Man blir förundrad hur det kan förändras i naturen på  bara några dagar.

Tänk, kanske blir hela huset ”julastädat” i morgon. Ja, vi får se vad som väntar. Det är spännande varje dag.

Dagens citat:

Genom barnens ögon ser vi världen som den borde vara.

Ha det gott och hoppas att ni alla får en riktigt fin söndag.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Städa, städa varje fredag också varje jul …”

  1. Ja just så minns jag det om städa, men med hundar får man göra det så ofta man vill haha.
    Tur du har bra hjälp av de där små söta gossarna. Vilken glädje att få va två brödrar kommer få mycket roligt framåt i livet. Vackra senhöstfoto som alltid njuter jag varje gång du lägger ut det på bloggen. Citatet är så rätt så, lyssna på Pattsy Clein hon sjunger just så ,se genom barns ögon så fin låt. Ha nu en mysig söndag den är solig och frostig. Kram/MH

  2. Barn är bra städhjälp. De torkar lätt golvlisterna. De gjorde min W, som nu är 7. Det bästa han visste var att städ. Synd det inte sitter i än.
    Njut av dina gulliga pågar idag🤩

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen