Sov gott pappa Kurt.

 

Hej

Förra torsdagen var en tung och ledsam dag för mig och min familj. Dagen hade kommit då vi skulle ta ett sista farväl av min pappa Kurt.

Mulet väder hade utlovats för hela dagen, men alldeles lagom till begravningsgudstjänstens början, så lyste solens strålar in genom kyrkofönstret och träffade liljorna i min bukett. Det var sååå vackert.

Begravningen blev ljus och fin med vacker musik, blommor i mängder och ett tal om Kurt och hans spännande liv. Efteråt samlades vi alla en stund på kyrkogården, innan vi sedan skildes åt.

Vi i familjen hade valt att samlas hemma i Kurts hus för en enkel måltid. Eftersom min äldsta dotter, Andréa, inte kunde komma hem från Canada för att delta på begravningen, så var hennes allra bästa vän med i hennes ställe. Sååå fint gjort! Det kallar jag vänskap det ♥

Bägge mina två små barnbarn var med hela dagen för att också ta avsked av ”moffar Kurt”. Det var så fint att ha de båda små pågarna med, som en påminnelse om att Kurts gener får fortsätta i framtiden.

Efter en fin eftermiddag med både glädje och sorg så åkte vi tillbaka till kyrkan för att titta på alla de underbara blomsterbuketter som kommit till Kurt den här dagen.

Min syster hade själv gjort sin och sin familj ståtliga bukett.

Vi avslutade med en tur till mamma Ingrids grav, där vi tände ett ljus i lyktan. Kurt kommer så småningom också att vila där vid hennes sida. Jag vet att han längtat väldigt mycket efter sin Ingrid ♥

Dagens citat:

De vi älskar finns alltid med. Vandrar bredvid, osynliga, tysta och påverkar allt vi gör.

Ord de yttrar har en särskild klang. Viskar in i hjärtat, fyller det med styrka och ljus.

När de lämnar jordelivet bor värmen kvar. För kärleken får vi inte bara till låns, utan är något som vi för alltid bär med oss.

Pappa Kurt, du har lämnat ett stort tomrum, och du fattas mig så mycket… men jag ska alltid minnas dig med glädje i hjärtat och ett leende på mina läppar.

Till alla er som på något vis hört av er, kom till kyrkan, skickat blommor osv…. Ett stort varmt tack till Er ♥

Kram Annika

Dela gärna

12 reaktioner på ”Sov gott pappa Kurt.”

 1. Så var den dagen kommen då ett sista farväl till din far. Så oerhört vackert i kyrkan med alla fina blommor. Och visst var han med er där i kyrkan solstrålarna i er bukett det var ett tecken. Han ville visa att han fått ro han har kommit hem till sin Ingrid. Åh de små söta små fick va med de är ju som du säger en länk till Kurt. Mysigt hus din far det är som en hemlängtan jag är mycket för de äldre är inte så glad för de där nya. Trots en sorgens dag så är det väldigt vackra foton. Fina Amanda hälsa så gott den av dina döttrar jag mött. Må väl. Kram/MH

 2. Beklagar sorgen ❤️.
  Vill samtidigt passa på nu när jag skriver och säga att jag älskar att läsa dina blogg inlägg , den är en lisa för själen med vackra bilder på naturen och du skriver så bra.
  Läser alltid dina inlägg men kommenterar inte så ofta.
  Ta hand om dig och familjen ❤️
  Kram

 3. Fina bilder. Amanda 😥 i kyrkan. Ser så ledsen ut. ( Mia sa : Det var nog tur din syster sa i från, annars hade du suttit där hela natten!) när jag fixade min bukett utanför kyrkan. 😅
  Det var fint att vi samlades i huset! Bra ide’ 🤗💕

 4. Camilla Sjöholm

  Vilken fin dikt (”dagens citat”)! Vem har skrivit den?
  Jag undrar om jag kan få använda den till min pappas begravning.
  Mvh, Camilla Sjöholm

 5. Pingback: Urnsättning för pappa Kurt – Gylleboannika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen