Smörblommor och en bred trollslända

Hejsan
Finns det något vackrare att fylla sin klongvas med än ett stort, vilt fång av smörblommor?
Jag älskar de här små blanka gula blommorna som finns i överflöd i naturen just nu. De är så tacksamma att plocka in i en vas.
Vid den här tiden på året så köper jag nästan aldrig blommor i affären. Åtminstone inte för att sätta i mitt eget hem. Jag tycker faktiskt inte det finns något vackrare än alla de vilda blommor som växer ute i naturen just nu.
Jag minns hur jag förr plockade stora fång av smörblommor och torkade. Sedan gjorde jag arrangemang av dem tillsammans med eterneller.
Det finns inget mysigare än ge sig ut i skog och mark för att plocka blommor.
Såklart har jag alltid min kamera dinglande på axeln.
Senast när jag gav mig ut över ängarna, så stötte jag på en krabat som jag aldrig sett förut. En bred trollslända.
Ja, det verkar som om den faktiskt heter så.
Trollsländor är så vackra och fascinerande.
Ibland händer det att någon trollslända förvirrar sig in i vår stugan, när vi har dörrarna öppna på sommaren. Varenda gång häpnas jag över hur stora de är när man ser dem på lite närmre håll.
Bred trollslända alltså. Har ni sett den här sorten förut?
När det är fint väder så brukar jag försöka skjuta upp lite av mitt arbete till de regniga dagarna.
På kontoret finns det alltid sysslor som inte är så bråttom, som arkivering av papper och andra lite sådanadär halvtråkiga sysslor. Men nu har det fina vädret varat så länge, så nu duger det inte att skjuta upp längre.
Men lunchen tar jag alltid utomhus om det är fint väder. Och en stund under blåregnet fyller på med energi för ännu ett arbetspass.
Dagens citat:
Det är stor skillnad på att
leva och uppleva.
Man behöver inte boka dyra resor för att uppleva saker och ting (även om jag såklart älskar att resa också). Man kan få uppleva fantastiska saker hemma runt den egna husknuten, om man är lite mer observant och lägger telefonen åt sidan för en stund.
Ha en fin dag och kram
Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen