Novemberbad.

Hejsan.

-har du badat idag? – ja, det är nog den absolut vanligaste frågan jag får nu förtiden.

Det var ju i juli månad som jag bestämde mig, jag skulle bli vinterbadare minsann. Det där är ju ett ganska lätt löfte att ge, särskilt då när vi var mitt i den svenska högsommarn och vintern låg långt i framtiden.

Men än så länge har jag hållit fast vid mitt löfte, och nu i november har det blivit bad för mig så gott som varenda morgon. Min dotter Andréa i USA följer min nya rutin med spänning varenda dag.

Jag måste säga att jag verkligen älskar det här med kalla bad. Det är så avstressande och gör något med sinnet. Man får liksom en slags styrka och en känsla av att besitta en inre urkraft. Man blir som ett med naturen för en stund. Nu ser jag med spänning fram emot mina decemberbad.

Dagens citat:

Botemedlet mot allt är saltvatten. Svett, tårar eller havet.

Jag älskar sötvattnet i min älskade Gyllebosjö, men badar såklart gärna i havet också, men då med stor respekt för våra lömska undervattensströmmar.

Ha det bäst och kram.

Dela gärna

About The Author

6 reaktioner på ”Novemberbad.”

  1. Tyvärr har jag bara badat en gång i November. De tar upp stegen vid sjön här, hade annars tänkt övervinna min insjöfobi. Har fått kontakt med en här som badar varje helg. Vi skulle setts i lördags, men sjukdom kom emellan. Hon säger man får gå i. Det gör jag alltid, men det försvårar nu… hur som helst Glad måndag!

    1. Åhh så synd att stegen tagits bort. Ett tips är att investera i badskor om ni ska gå i, det gör det lite enklare och det gör inte så ont i fötterna och man fryser inte lika lätt om tårna när frosten kommer. Kram kram

      1. Jo, det har jag tänkt. Men jag vill ju se botten om jag ska gå i. Får se om det blir nåt, känns som en månad är för långt uppehåll.

  2. Du är nog lite galen du, ha ha! Fast på ett bra sätt så klart. Läste att det tyvärr inte var så bra om man har högt blodtryck men annars ska det ju vara väldigt hälsosamt. Lycka till med decemberbaden. Kraaam Pia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen