Naturens tempo kan kallas tålamod.

Hejsan.

Sakta börjar det mer och mer höras som vår ute i skogen nu. Tranornas ihärdiga skrikande, spillkråkans frenetiska hackande som ekar över sjön. Visst är den här tiden så härlig! Tiden då vi är mitt emellan vår och vinter. Tiden med mest förhoppningar. Även om det ännu är ganska kyligt så finns det en föraning om allt vi nu har framför oss.

Markerna runt Gyllebo är fyllda med vatten och på många åkrar ser det ut som stora insjöar. Det känns riktigt skönt, för man vet ju aldrig om vi har en lång och torr sommar att vänta oss.

Även om det inte varit så jättevarma dagar ännu, så har vi startat litegrann med vårbruket i vår trädgård. Jag har mest räfsat upp fjorårslöven från rabatterna och klippt ner de torra perennerna. Årets första penséer är planterade i en kruka vid ytterdörren. Jag bara älskar de här första vårblommorna.

Stefan har röjt på vår andra tomt och sågat bränne så motorsågen glött och nästan blivit uppsliten. Det är minsann tur att det då finns bra ställen där man kan lämna in maskiner för reparation. På bästa ”Luckan” (alltså Brösarps Lokalförening) är de något av tusenkonstnärer i den lilla verkstaden. Där fixar man allt, allt från åkgräsklippare till motorsågar…   Tips, tips – om ni behöver service av något slag.

Igår passade jag på att peta ner alla hyacintlökarna från i julas. Det är så roligt att de kan återanvändas och komma till glädje fler gånger.

Ännu är det kallbad som gäller, stillsamma bad med händerna ovanför vattenytan. Vattnet är fortfarande rejält kyligt och ännu dröjer det lite innan vi vill simma omkring och plaska bland storgäddorna i sjön.

Dagens citat:

Vissa människor ser saker som de är och säger varför? Andra drömmer om saker som aldrig funnits och säger, varför inte!

Ha en fin torsdag och gör verklighet av någon dröm.

P.s idag är det skottdagen, en dag för kvinnor att fria. Ta chansen töser, men bara om det är just det – en chans!!

Kram Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Naturens tempo kan kallas tålamod.”

 1. Underbart med de första vårblommorna i en kruka. Jag har satt vårprimulor i går och har en del hyacinter som ska ner men de står vackert och blomma ännu. Men det var kyligt i går tyckte jag, lite isig vind. Brrr fryser när jag ser att du ska doppa dig. Men det blir varmt och skönt för mig idag Örum väntar.
  Fin torsdag till er. Kram/MH

 2. Fria ska jag inte. Däremot så är B5 här(sjuk) så vi pratade just om att vi ska fira att vi får en extra dag. Det får man ju på skottdagen.
  Visst är den här tiden härlig! I morgon hämtar vi hem husvagnen, ett vårtecken det också.
  Igår var jag på magnetröntgen. Klarade det över förväntan. Bara nu svaret är bra också, så jag kan ta tag i mitt liv igen. Skönt att ha haft så pass många nätter med övernattande barnbarn denna tid i väntan.
  Vi har inte badat än i år. Det är inte klokt. Jag har inte tryckt på eftersom jag inte varit på topp. Men i måndags när det var strålande sol, vindstilla och spegelblank sjö, då längtade jag verkligen! Typiskt nog jobbade Å den dagen.
  Ha en fin skottdag!

  1. Åhhh att hämta er husvagn är väl ett av de bästa vårtecknen!! Hoppas du får några sköna vårbad framöver, det brukar vara så härligt när naturen fylls med fågelkvitter. Kram på dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen