Morgon och kväll – två årstider.

Hejsan kära Blogg.
Min morgon här i Gyllebo startade med fågelkvitter och riktiga vårkänslor.
Att naturen mot kvällen skulle skifta och ge oss det vackraste vinterlandskap, det var lite svårt att förstå. Sådana där meterologer brukar väl ändå mest gissa??
Nåväl, jag och hundarna lunkade på i vår älskade skog och insöp naturens härliga dofter. Som vi alltid brukar göra.
 
När alla måsten på kontoret var avklarade, passade jag på att plantera om mina rosépepparträd. Kanske är det någon som minns när jag för ett par år sedan fick de där pepparkornen att gro i lite fuktig jord. De kommer alltså från en helt vanlig kryddburk som jag köpt på ICA. Nu hade de återigen vuxit ur sina krukor. Jag passade även på att beskära dem, eftersom de blivit lite väl glesa sedan de blev uppstammade. Doften när jag jobbade med mina kära små träd var alldeles underbar. Mild, härlig peppardoft.
 
Bästisarna Stefan och Lykke satte igång med lite vårbestyr. Alla löv som fått ligga kvar skulle nu räfsas bort innan våren kommer på riktigt. Hunden Molly satt mest och begrundade deras vilda framfart och katten Judith sprang och tog skydd under tralldäcket. Skottkärror och räfsor kan vara farliga saker enligt henne.
 
 
I likhet med Gustav Mandelmann gjorde jag också den här kvällen en mandelkaka efter eget huvud. Det fick liksom bli lite si och så när man inte riktigt har det som står i receptet hemma i förrådet. Det knäckiga täcket gjorde jag i dubbelsats, för jag tycker att det är det som är det godaste på hela kakan.
Kanske inte så vacker – men ljuvligt god!
 
På kvällen satte vi oss tillrätta i soffan hela familjen, både två och fyrbenta, för att njuta av Mandelmanns på TV. Det var ungefär då som meterologernas gissningar slog in. Hela världen utanför förvandlades till rena julaftonsidyllen. Småhundarna ville genast ut och busa och jag fick motvilligt hälsa den vackra vintern välkommen tillbaka.
 
Dagens tänkvärda citat:
Vet du vad du behöver idag?
Du behöver kärlek – inte kritik.
 
Kram och Hej
Från Mej.
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top