Mördarsniglarnas återkomst.

Kära Blogg
Med regn och lite blötare klimat så var de små jävlarna åter tillbaka i min trädgård. Även om det är långtifrån den mängden sniglar som fanns här i fjor, så är de ändå väldigt irriterande.
Jag försöker bekämpa dem så gott det går. Jag kan inte längre springa och bocka mig stup i kvarten för att plocka upp dem i gamla mjölkförpackningar. Ryggen säger bestämt nej till en sådan syssla. Istället löser jag det genom halshuggning. Mitt vapen är en trädgårdsskyffel, och sedan låter jag helt enkelt liken ligga spridda som avskräckande exempel.
 
 
Min runda gick den här dagen ut på ”prärien”. Det är den nyare delen av fritidsområdet. Jag tror att det är  Gyllebos lite finare kvarter, för det är där de bygger de mer exklusiva husen. Jag tror också att de lite mer korkade människorna bor där, som till exempel Stockholmare och andra stadsbor. Åtminstone ställer de en hel del knasiga frågor om allt och inget.
En fjollig hund mötte vi den här morgonen.
 
På tal om korkade människor!!!
I sommar har de börjat med parkeringsvakter i Simrishamns innerstad.
Just nu håller Hantverkarns pågar på med en renovering nere i stan.  De senaste dagarna har snickarna  stannat på den utmärkta lastzoonen med sina små lastbilar, för att lasta av och bära in material på arbetsplatsen. Något man tycker skulle vara helt ok, då det inte finns fler alternativ att välja på, om man nu inte har möjlighet att vinscha ner sakerna från en helikopter.
Döm om min förvåning när det dag efter dag satt P böter på hantverkarnas framruta.
Jag ringde upp kommunen för att höra hur vi skulle lösa det hela, så vi skulle kunna fortsätta vårt arbete.
Jag hamnade hos den mest korkade människan på kommunen. En målbrottsväsande ung man tyckte att vi skulle ha någon anställd som stod på vakt och såg till så inga p-lisor kunde lappa bilarna. För övrigt hade den unge trafikansvarig på Simrishamns Kommun inte alls någon aning om hur det såg ut där nere i stan, inte heller visste han hur vi skulle kunna lösa det hela. Tyvärr hade han personligen heller aldrig varit i Simrishamns innerstad, men jag blev uppmanad att istället skriva ett mail till honom eftersom han sa sig vara så väldigt upptagen och mest satt i möte hela dagarna.
Men va faaaan!!!!
(i min nyfikenhet letade jag upp vederbörande på nätet för att se hur en ”trafikansvarig” egentligen ser ut och jag kände med ens hur mitt redan låga förtroende för vår kommun nu rasade i botten.)
 
När man är såhär i sluttampen av sin renovering, då är det minsann skönt med lite oförutsedda pauser.
Tack fina vänner för ert mysiga besök …och  nog syntes det att de båda nyss kommit från ett firande av sin silverbröllopsnatt!!
 
 
Dagens citat:
 
Många människor vill hellre ha rätt,
än att det ska bli bra.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen