Mammografi, Sjörröd och fönsterputsning.

Hejsan och gomorron.
Morgonens vandring gick till Sjörröd. Det är en vacker plats som ofta är invaderat av små söta, blåklädda scouter med vita näsdukar om halsen… ja stora scouter också förstås.
Här ordnas alltid stora läger på somrarna och ibland kan vi höra dem ända hem till oss. Skrattandes och stojandes. Den här dagen var här alldeles tyst och stilla. Bara fåglarna sjöng med en extra stark stämma den här morgonen.
 
På eftermiddagen stod jag inte ut längre … eller , jag menar … såg jag inte ut längre!
Jag har sedan jag fick det onda i min rygg tänkt att jag minsann skulle unna mig att ha en fönsterputsare en gång om året. Fast, jag känner ju mig själv … det blir liksom inte av och plötsligt måste det bara göras. Omedelbart.
Nu har jag bestämt mig för att inte gå på som en vilde, som jag brukar göra, utan jag ska ta ett rum i taget, i lugn takt.
Jag har fått en Kärcher fönsterputsmaskin av maken min. Värdelös apparat, om man frågar mig. Jag vet att de allra flesta tycker att det är en av de bästa saker som någonsin uppfunnits. Jag inser att jag måste ha missat något!? Jag kan liksom inte förstå varför den är så mycket bättre än en traditionell fönsterskrapa bara för att den brummar, suger och väger mer. Och torka på fönsterbrädan gör jag ändå för att få rent och fräscht, så det gör inte mig något om där är några droppar vatten kvar. Sedan, när man äntligen kommit igång med sitt Kärcheråbäke, ja då är det dags att ladda eländet och man får ändå plocka fram den gamla vanliga skrapan för att bli klar.
 
TV-rummets glaspartier putsade. Check
 
 

Hos oss bor det husspindlar. En del påstår att det betyder friskt hus, och då är det ju bra. Jag har inga problem att leva ihop med dessa djur. Det enda jag tycker är att de borde hålla bättre ordning efter sig och själv städa undan sina gamla spindelnät. Min syster har vansinnig spindelfobi, så det är tur att hon inte träffat på vår inneboende.
Visst är det konstigt med fobier? Fullständigt ofarliga saker kan göra människor lamslagna av skräck, medan andra saker som egentligen är farliga kan vi utsätta oss för utan att blinka. Det måste vara vår reptilhjärna som spelar oss ett spratt.
 
Undertiden som jag for runt med skurtrasan här, tog alla hundarna sig en tupplur. Lilla hunden Molly hade hela dagen vaktat sitt ben, och kunde inte riktigt koppla av, eftersom det då riskerade att bli stulet.
 
På kvällen var jag kallad på mammorgrafi. En gång om året för damer i min ålder, och numera gratis. Något alla vi kvinnor ska vara tacksamma för.
Tack Landstinget och tack till mig själv för att jag betalar skatt.
 
 
Dagens tänkvärda ord:
Du kan inte ha ett
positivt liv och
ett negativt tänkande.
 
Ja, varje gång man kan se något från den positiva sidan så är man en vinnare.
Ta hjälp av lite humor, och skratta lite – det är nyttigt.
Jag hoppas ni alla får en härligt, positiv fredag. Njut av det som går att njuta av.
Kram på er.
Annika
 
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen