Måkläppen

Hejsan.

Vi fångade sista chansen att besöka Måkläppen för den här säsongen.

Måkläppen är ett naturreservat som ligger allra längst ner i Sveriges sydvästligaste hörn. Egentligen är det bara ett enda stort sandrev som förändras av vindar och vatten hela tiden.

Eftersom platsen är skyddad till förmån för häckande fåglar och alla sälar som håller till där, så kan man bara komma dit tre månader om året. Nästa chans är alltså inte förrän i november igen.

Då det var sista dagen att besöka platsen så var det väldigt mycket söndagsflanörer den här dagen. Likt ett lämmeltåg vandrade människor i en strid ström fram.

Att hitta parkeringsplats var inte heller det lättaste så vi fick en ganska lång sträcka att promenera. Men vi var alla förberedda och utrustade för vandring.

Vi var också tacksamma för alla de lager kläder vi tagit på oss den här dagen. Även om solen strålade så var vinden rejält kall och frisk.

När våra fötter behövde en paus så slog vi oss bara ner i det torra strandgräset. Med varm choklad och tunnbrödsrullar i magen gick det lätt som en plätt att fortsätta vandringen.

Så var vi plötsligt framme vid vägs ände. Marken tog slut och där längst ute låg de och sov, alla de fina sälarna.

Med respekt för djuren hade alla besökare stannat på behörigt avstånd från ”familjen säl”.

Med min stora blyklump till kamera förevigade jag de vackra sälarna som lojt bara låg där och kikade på oss mellan sina gäspningar.

Efter de sista bilderna på flockens yngsta medlemmar så var det bara för oss att vända åter mot det håll vi kommit från.

Sträckan tillbaka borde varit precis lika lång, om man inte som vi, förvirrade oss ut på Falsterbos exklusiva golfbana. Äventyr ska och bör inte gå på räls hela tiden, det blir så mycket roligare med lite galenskap och förvirring.

Tack mina fina tjejer för en underbar vintersöndag.

 

Dagens citat:

Släpp gårdagens bekymmer, låt morgondagen vänta ännu ett tag. Får du välja en dag att leva så välj den idag.

Ha det fint ni som kikar in här idag.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”Måkläppen”

  1. Så härligt, vi tog oxå sista chansen att titta på dem. Synd där var så mycket folk annars hade vi kanske setts.😁

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen