Luktar vår men liknar vinter.

Hejsan.

För en vecka sedan hade vi nog den första riktigt färgstarka dagen det här året. Himlen och vattnet i sjön var klart blått och stod i vacker kontrast till den vita snön på marken.

Det var något som gjorde att det kändes som vår i luften. Trots snön på marken och isen på bryggan så kunde jag ana lukten av vår i mina näsborrar.

Även ljudet i skogen skvallrade om att det var mer än jag som kunde förnimma en annalkande vår. Fågelsången var både stark och ihärdig och jag tror att fåglarna hade börjat att få vårkänslor minsann.

Det är något alldeles särskilt med den här årstiden som är just nu. Vårvintern, tiden då allting underbart ligger framför oss.

Sådana här dagar i mars, då det ser ut som vinter, de är så vackra. Dagar med frost och snö i kombination med det här speciella ljuset som det ju är när våren sakta ska vakna, det skapar en alldeles speciell känsla i naturen.

Och även om det nu kommer lite bakslag med ny snö och storm, så finns våren där under allt det vita, det vet jag alldeles säkert, för jag har känt doften av den.

Dagens citat:

Ta ett djupt andetag då och då och låt ditt sinne slappna av.

En stund vid sjön för att bara andas, det ger mig lite extra energi.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Luktar vår men liknar vinter.”

 1. Hej Annika.
  Så otroligt vackert du har omkring dig. Du får bygga ett litet attefallshus med bastu någonstans och starta upp mindfulness -retreat m kallbad.
  Kram/Irene

  1. Ja här är helt underbart vackert. Vi byggde en fin liten stuga för uthyrning här i Gyllebo för flera år sedan. Den blev såld för en del år sedan. Kram på dig

 2. Hans W Lundgren

  Du skriver så fint om den nyckfulla våren. Men ända känner man igen dofterna åtminstone om man söker dem trots att de varit gömda ende lång vinter.
  Hans

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen