Lärkskogens skönhet.

Hejsan.

En morgon hoppade jag över turen till sjön, och gick en tur borta vid slingorna i skogen vid skjutbanorna istället.

De senaste åren har många skrivet till mig via bloggen och undrat hur man i hela friden hittar hit. Ja, jag kan nog hålla med om att de här motionsslingorna ligger väldigt dolt och undanskymt till, utan minsta lilla skylt som visar vägen till start och mål.

Man hittar hit genom att svänga in mot skjutbanorna och mot Ejlertslunds grustag (istället för att svänga ner mot Gyllebo slott och mot sjön). Därefter går det nästan direkt en hålig liten grusväg in till vänster vid några  grönaktiga byggnader och sedan är man framme.

Såklart får man vara lite observant på ifall det råder skjutningar på älgbanan, åtminstone litar inte jag på halvgalna älgjägare som tror sig se skogens konung lite överallt.

Att det finns vilda djur här det får man förstås räkna med. En gång när jag vandrade här så mötte jag en flåsande jägare som var på språng efter en skottskadad gris. Grisen såg jag dock aldrig röken av. Vid ungefär samma tidpunkt som jag och småhundarna vandrade här sist, så lär en varg ha fastnat på bild på en åtelkamera i närheten. Spännande…

Man gör nog bäst i att hålla sina sällskapshundar strikt i koppel tror jag, eller som här – i en väska.

Just den här morgonen var det alldeles extra vackert i skogen. Lärkskogen stod i sin vackraste skrud.

Dagens citat:

Ett litet steg i rätt riktning kan visa sig vara det största steget i ditt liv. Var gärna försiktig, men ta steget.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

1 reaktion på ”Lärkskogens skönhet.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen