Gässens november.

Hejsan.

November är verkligen en riktigt ”gåsamånad”.

Gyllebo är fullt med gäss. Ovanför huset taknock flyger skränande gäss både morgon och kväll, och i sjön har de sin övernattningsplats. Det där är liksom det stora tecknet för höst och november tycker jag.

Att sitta på bryggan i soluppgången och se dem alla lyfta och flyga ut över trädtopparna det är fullkomligt magiskt.

Mårtensafton som ju är en högtid som kanske mest förknippas med skånska traditioner, infaller just i november. Som vanligt firade vi den högtiden lite här hemma hos oss. Fast istället för en fet gås, så blev det en rejäl ungtupp på middagsbordet. Andréa som är ”nästan vegetarian” åt mest av alla goda tillbehör, och tillsammans skålade vi i lite rödvin.

Gäss är goda, men mest är de fina djur tycker jag. Det sägs att gäss är dumma, men det tycker inte jag. Vi har egentligen så mycket att lära av dem.

 

Fakta
När en gås blir sjuk, skadad eller skjuten, faller två gäss ur formationen och följer den ner för att hjälpa och skydda den. De stannar hos den tills den antingen dör eller kan flyga igen. Sedan lyfter de och gör följe med en annan formering eller flyger ikapp sin egen flock.
Lärdom
Om vi har lika mycket vett som gäss, står vi vid varandras sida i svåra tider likväl som i tider då vi är starka.

 

 

Dagens citat:

Det finns ingen som kan garantera att man får uppleva morgondagen. Så idag vill jag att min familj och vänner ska veta hur otroligt tacksam jag är över att ni är en del av mitt liv.

Kram Annika

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen