Kärt besök och julens bästa kakor klara.

Kära Blogg
Morgonen var mörk och blöt i skogen, men alldeles kav lugn och stilla.
Jag gjorde ett litet spår till lilla Molly som blir lite bättre på att sniffa för varje gång.
 
Sedan var det full fart på kontoret. Som varenda år, är det extra mycket för mig vid den här tiden. Alla människor ska ha allting klart före jul och våra snickare kämpar på allt vad de kan för att göra alla nöjda och glada. Såklart blir det mycket mer papper som trillar in också och alla kunder vill hinna få sina fakturor före jul. De ska  hinna betala allt på rätt sida nyår för att få sitt rotavdrag, så det gäller för mig att ligga steget före hela tiden.
Den här dagen gjorde Johnny verkligen inte skäl för namnet ”bevakningshund”. Vi höll nästan på att missa ett kärt besök, där vi befann oss hela gänget i vår bubbla på kontoret. Det var min kära, goa vän Tina som kom och hälsade på oss. Trots att hon hojtade och tjoade i farstun så var det ingen av oss som hörde. Det är tur det finns mobiltelefoner
Åhhh vad jag älskar Tina. Jag känner mig så hemma och bekväm i hennes sällskap. Med sig hade hon en hel kass med sina underbara hemmagjorda ljus och en julros. Jag älskar julrosor!!
Tack Tina för en mysig eftermiddag.
 
Våra underbara grannar Mårten, Sarin och Aom kommer att fira jul och nyår i Thailand och jag ska ta hand om deras post och deras fisk. Den här dagen fick jag och Stefan en förskottsjulklapp av dem. Tack fina vänner!!
 
Jag har chattat lite med Emmy och fått reda på att hon och Matilda kanske fått ett jobb nu. De ska åka och hälsa på ute på en farm i helgen för att kanske bli mjölkerskor. Lycka till tjejer.
… och ja, jag är glad över att det inte är jag som städar åt dem!!
 
 
Jag har bakat en av julens godaste kakor. De där som mamma Ingrid alltid brukade göra. De blev långtifrån lika tjusiga som hennes. Men jag är helt nöjd ändå, för om man blundar och sätter tänderna i en av kakorna så smakar de precis som mamma Ingrids ljuvliga likörmandelkakor.
 
Dagens kloka ord:
Det finns två sätt att bli en större människa … äta mycket kakor eller bry sig om andra människor.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen