Julafton 2017

Hejsan
Här kommer det där utlovade inlägget med bilder från vår julafton.
Det blev en mysig eftermiddag med så mycket god mat. Allt det där som jag tycker hör julen till och som jag vill ha på mitt julbord.
Amanda hade ju hjälpt mig med lite pyssel innan hon for på semester. Lite borsplaceringar i form av pepparkakor fick bli en del av årets dukning.
Alla människor har sina bestämda åsikter om vad ett julbord ska innehålla. Vad där bör vara och icke vara.
Om man som min man är uppfödd på ”rögad ål”, då är det ju en sak som bara måste finnas med på julen.
Även om ål förvisso hör till de rödlistade fisksorterna så har vi det varje år på vår julbuffé. Stefan är ju född som fiskarson i Kivik, där min svärfar var ålafiskare i Hällevik ute vid Kiviks Musteri. Idag har Stefans bror, Mats tagit över ålfisket. Så en tjock, fet ål på julbordet finns det alltid hos oss.
Tack Gunvor & Mats för årets utsökta fisk.
Min egen favorit på julbordet är den ”rosa sillsalladen”. Den har min mamma haft varje jul så länge jag kan minnas. Man gör den på rökt sill, ett par kalla kokta potatisar, ättiksgurka, äpplen och rödbetor. Tillsist rör man i vispad grädde. Mums, säger jag bara!!
Den här julaftonen var det min syster och hennes grabbar som kom. Och såklart min pappa Kurt. Min äldsta systerson låg tyvärr hemma i influensa det här året. Men alla vi andra lät oss väl smaka av allt det goda som hör julen till.
Vi startade vid middag för att kunna njuta länge och väl av maten.
Runt mina ben trippade sugna små hundar runt lite överallt. Såklart ska de väl också få känna att det är lite jul … för alltid spiller man väl någon smula.
Precis lagom tills vi var mätta och klara så började Kalle Anka. Hela gänget bänkade sig framför TV:n och framför Stefans hjorthorn som han stolt förevisade för alla och envar.
Katten Felix ville såklart också vara med och titta på Kalle och hans vänner.
Han hittade bästa platsen, förstås.
Ja, detta var en liten del av min julafton.
Bästa julklappen för mig blev ju det där samtalet från hela familjen via internet.
Nu ska jag bara vila och njuta, för det är lite slitigt att fira jul trots allt.  Imorgon är det vardag och lite arbete igen.
Kram Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top