Juldagen, med en tung doft av hyacint.

Hejsan
Idag är det vardag och vanlig arbetsdag igen. I huset ligger en tung doft av alla de ljuvliga julblommor som står i full blom nu.
Jag njuter så av all den blomsterprakt som vi omger oss med i juletid. Jag tror att det är nyttigt för själen, särskilt när vi bara har gråväder och mörkt dagarna i ända.
Det finns väl ingenting som väcker livsandarna så bra som att sticka näsan i en utslagen hyacint!
Anemonerna på bordet har slagit ut i sin fulla prakt, tillsammans med de söta små ranunkler som pryder min klongvas.

Såklart blommar andra favoriter också. En vackert röd amaryllis och en av mina favoritblommor som ju är azalean. De där azaleorna är jag rysligt förtjust i, även om de kräver sin passning med vatten. Väldigt kinkiga kan de vara. Bästa stället är att ha dem på är i köket där man kan ge dem en liten skvätt vatten varendaste dag. Men såklart ska man alltid känna efter hur törstiga de är. Förtjusande vackra är de i alla fall.

 Fast bäst doften har ändå hyacinterna.
Jag har valt en av varje färg. Så får man göra när man inte kan bestämma sig för vilken av dem man gillar bäst.
På juldagen fortsatte vi vårt julfirande här i Gyllebo. Det var svärmor Karin som kom för att avnjuta lite julmat och mysa lite här hos oss. Det blev en skön och stämningsfull juldag.
Ute föll mörkret redan vid tre tiden Jag tände alla de levande ljusen, sedan satt vi länge, länge och småpratade och hade det gott!!
Dagens citat:
Om det känns besvärligt eller
orättvist, tänk på att du fått
det här livet för att …
…. du är tillräckligt stark
för att leva det.
Ja det tjänar ingenting till att gnälla. Nu väntar jobb så det är bara att bita ihop, hoppa ur pyjamasen, kavla upp ärmarna  och spänna musklerna.
Kram på er
Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen