Jag längtar.

Hejsan.

Jösses så mycket jag längtar efter våren och värmen i år.

Visst njuter jag av mina kalla bad och den årstid som är just nu. Fast efter det stressiga och turbulenta året som passerat, så kan jag knappt minnas att jag hann att njuta av våren och sommaren vi hade i fjor. Det är nästan så att jag knappt minns att det var någon varm årstid.

Men nu längtar jag efter att få se bokskogen slå ut i skiraste limegrönt. Jag längtar efter att åka till Stenshuvud och kika på när alla snokarna parar sig, och så längtar jag efter att sticka näsan ner i ett hav av vitsippor.

Jag längtar efter att alla fåglar ska återvända, att stararna ska flytta in alla sina holkar igen och att näktergalen ska komma och sjunga nätterna igenom. Jag längtar efter att väcka upp min trädgård och få se hur allting åter knoppas.

Såklart längtar jag efter att vattnet ska bli en aning varmare så att jag och min finaste badkompis ska kunna ta lite längre simturer vid vår brygga.

Oj oj vad just den här våren är efterlängtad.

Dagens citat:

Det finns vissa saker i livet som jag inte längre har tålamod till. Inte för att jag blivit arrogant, utan endast för att jag nått en punkt i mitt liv där jag inte vill ödsla mer tid på vad som gör mig missnöjd eller sårad. Jag har inte tålamod för cynism, överdriven kritik eller krav av någon karaktär som helst. Jag har förlorat viljan att vara personer till lags som inte gillar mig, att älska dem som inte älskar mig och att le mot dem som inte vill le mot mig. Jag spenderar inte längre en enda minut på dem som ljuger eller vill manipulera.

~Meryl Streep~

Kloka, fina Meryl Streep – visst har hon mycket att lära oss.

Ha en fin dag.

Kram Annika

Dela gärna

3 reaktioner på ”Jag längtar.”

  1. Ja jag håller så med dig med våren, längtar också så mätt på kylan. I går regnade det mycket och vi behöver säkert påfyllning så det är jag tacksam för. Men värme och sol gör oss piggare i kroppen helt klart ,men våren är här. I lördags morse som kom hon tillbaka min duva Ester henne jag räddade livet på, hon satt i granen utanför dörren och hoade visst är det otroligt. Sen har tofsvipan också kommit den är ju så söt och har ett speciellt läte och den flyger annorlunda. Den har också en speciell plats i mitt hjärta, för jag och min äldsta bror vi delade så mycket han tog över vårt barndomshem och odlade markerna, han var jordens snällaste människa. Och vi pratade om just tofsvipan när den kommit så jag fick namnet Vippi av honom. Så när den lilla fina fågeln kommer varje vår ser jag det som en hälsning från en saknad storebror. Sa till honom när jag höll hans hand på dödsbädden möt mig och håll en plats när det är min tur att bli kallad.
    Jättefina foton som alltid gillar bilden med dig och koppen och den matchande mössan. Så sant så jag ogillar stygga människor, livet är för kort, le och var trevlig i stället.
    Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen