Jag behövde miljöombyte.

Hejsan.

Jag har den senaste tiden känt att jag verkligen behövde lite miljöombyte och en smula avkoppling också från min vanliga vardag.

Att arbeta hemma har jag gjort i mer än tio år, så det är egentligen inte bara det som gjort att jag behövt miljöombyte. Nej, det är nog en kombination av alla restriktioner som pandemin medfört. Alla resor och roliga planer vi haft, allt som fått skjutas på en obestämd framtid. Såklart den eviga längtan efter min dotter som jag trodde jag skulle kunna få träffa lite mer. Men nu skulle det bli ändring…

Sagt och gjort, jag och Stefan packade in lite campingsaker i bilen och gav oss iväg efter jobbet förra fredagen.

Med tält på taket och småhundarna i sina selar i baksätet styrde vi kosan mot Halland.

Gekås fick bara ett väldigt kort besök av mig eftersom där var så in i nordens mycket människor. Snabb som en vessla pep jag in och fick tag på de få saker som stod på min inköpslista. Efter det susade vi rakt ut i den halländska skogen.

Vi hittade en liten fin plats vid en sjö där vi slog läger för kvällen. Ja, det var ju faktiskt nästan som Gyllebosjön.

Trötta sjönk vi ner på vars en campingstol och bara njöt av den stilla kvällen. Att hitta en fin övernattningsplats i naturen det slår alla lyxiga hotellrum med hästlängder tycker jag.

När ett fint duggregn började falla, tog vi fram ett par köttbullsbaguetter och gjorde vars en kopp kaffe. Enkelt och gott.

Och när mörkret föll över sjön tände jag vår ljuslykta och gick en sista kissrunda med småhundarna.

Sedan kröp vi allihopa, tvåbenta och fyrbenta, upp i tältet på biltaket och låg där och bara mös med den underbara utsikten över sjön.

Familjen ”Olsson på taket” – ja vi sov allihopa som små grisar den natten. Vår första i det nya taktältet.

Även om vi bor och lever på den mest fantastiska platsen som finns, så behövs det ibland lite omväxling och avkoppling från vardagen och från de vanliga rutinerna, för att man ska orka med allt med samma livslust och glädje som vanligt.

Dagens citat:

De som bara söker efter dig när de behöver något förtjänar inte att hitta dig.

Att vara lite på rymmen för några dagar kan vara så befriande.

Kram Annika

 

 

Dela gärna

4 reaktioner på ”Jag behövde miljöombyte.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top