Inte till himlen, hellre hit.

Hejsan.

Den här platsen är nog en av de vackraste jag vet på hela Österlen. Hällevik. Den lilla kåsen längst ute vid Karakås.

Det var den där morgonen då jag var ute vid fyren som jag stannade till vid Hällevik. Den där morgonen då jag mötte dagen vid foten av Stenshuvud.

Att ta sig ut till fyren innan dagsljuset trängt igenom skogen är inte det lättaste. Mina tankar gick till min gamla svärfar som så ofta vandrat här för att ta rätt på sina fiskesaker efter alla höststormar. När han räddade sina ålahommar (ålryssja) från klipporna. Men han kände nog till varenda sten att trampa på.

Den lilla stigen ut till fyren är inte direkt handikappanpassad. Men alla platser på jorden kan helt enkelt inte vara anpassade för allt och alla. Jag kommer aldrig kunna ta mig till Mount Everest, och det är så det ska vara. Allt ska inte vara möjligt för alla. Det är lite av livets orättvisa sanning. För allt de jag inte kan så kan jag något annat istället.

Men en stor del av det vackra arboretet vid Stenshuvud, är gjort för att smidigt ta sig fram, även med rullator för de som behöver.

Jag kan verkligen rekommendera att åka hit ut nu när våren kommer. Här är så underbart med alla exotiska träd och buskar.

När solen var uppe och det var dags att ta tag i dagen gick jag tillbaka till parkeringen och till min bil.

Tack kära gamla Hällevik för en fantastisk morgon.

Dagens citat:

Varför starta din morgon med nyheter, när du kan börja din dag med motion och en bedårande soluppgång.

Må gott och kram.

Annika

 

Dela gärna
 • 104
 •  
 •  
 •  
 •  

6 reaktioner på ”Inte till himlen, hellre hit.”

 1. Åhh! Jag envisades med att släpa dit min familj en gång runt påsk. För att se utsikten uppe på stenshuvud men också allt det andra fina. Den dagen var det så dimmigt att vi knappt såg varandramen, ett härligt minne. Fyren har jag missat. Kraaam Pia

  1. Åhhh … men gratis motion och frisk luft fick ni alla. Den lilla fyren ligger lite eländigt till och de flesta kommer till Stenshuvud från den södra sidan och då missar man nog den lilla fyren lättare. Kram på dig Pia.

 2. Hej Annika.
  Vilka fantastiska bilder du tar. Jag gillar både motiv och teknik. Jag har själv varit där ute under tidiga sommarmorgnar och det finns inte bättre motiv någon annanstans. Fortsätt gärna så att vi som vill får njuta vidare.
  Jag tror inte att vi har träffats men jag känner ju Stefan, som kommer från Kivik.
  Önskar er en fin vår och hoppas att få se flera fina bilder.
  Bo Stenfeldt.

  1. Många tack Bo. Kanske har vi träffats … jag jobbade några år på Stärkan på Kivik. När det var Rosenguist bygghandel där. Då sålde jag bräder och spik tillsammans med Sven Månsson och Kjell-Åke Grenander. En tid då jag fick stifta bekantskap med många goa Kiviksbor. Varma hälsningar Annika

   1. Hej Annika.
    Jag jobbade hos AB N.Esbjönssons fram till 1984. Då använde vi Stärkan som lagerlokal för emballage och bygg-materiel. Efter 1984 hade jag olika arbetsuppgifter på Posten. Mest som lantbrevbärare. Jag vikarierade faktiskt i Gyllebo under några månader i början på 2000-talet.
    Jag är pensionär sedan mer än 10 år tillbaka. Som sagt : fortsätt fotografera!
    Bo S.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top