Insynsskydd och vintern slår till igen.

Hejsan.
Vi ska få nya grannar. Det är en tomt som gränsar till oss, fast bara på en liten bit.  Precis bakom ”stora eken”.
Vi har haft så lummigt och insynsskyddat runt vår trädgård. men nu när granntomten är skogad och redo för husbygge känns det plötsligt så kalt och öppet. Uppe i hörnan bakom det stora ”sparbanksträdet” ska vi nu därför bygga en vacker spaljé och plantera olika klängerväxter till våren.
 
Stefan har satt igång med det jobbigaste momentet. Att gräva groparna till plintarna.
Jag har googlat lite över vad som kan tänkas bli vackert där under eken …. kaprifol, klematis som trivs i skugga, kanske humle … Jag får grunna lite till …
Lilla Lykke blev överväldig av glädje att någon var ute och grejar i trädgården. Den här dagen hittade hon Mollys kvarglömda leksaksvarg.
 
Mina vårblommor börjar titta upp både här och där.
I orangeriet knoppas mina vinterförvarade träd och nu längtar jag till det är tid för dem alla att flytta ut i trädgården.
 
Min springrunda kändes lite lättare den här dagen. Rygg och höfter höll sig någorlunda smärtfria, men hunden Johnny kändes för dagen lite seg och trött.
 
När jag sitter och jobbar på kontoret brukar jag alltid sätta på min Spotify och lyssna på min särskilda ”kontorslista”. En massa bra låtar som gör att arbetet går som en dans. Vid middagstid stängs min musik alltid av och allt blir tyst här. Då är det min dotter, som för tillfället bor i Canada, som vaknat på andra sidan jordklotet och tagit över kontot. Åhhh, då känns hon plötsligt så nära … fast jag innerst inne vet att hon är så långt borta …
 
Så slog vintern till på Österlen igen. Brrrr … Kallt och blåsigt med snöflingorna virvlande i luften.
Jag njöt av vår braskamin i köket när jag lagade till kvällens middag åt oss.
Jag förstår ju att än dröjer det innan vi har vår och värme här på riktigt. Därför kan man lika bra njuta av det som det faktiskt är, och tända lite ljus, sätta fyr i kaminerna och ta vara på lugnet. 
 
 
Dagens tänkvärda ord:
Känslor är bara besökare.
Låt dem komma och gå.
 
Kram och ha en mysig tisdag.
Annika
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen