Hockeyderby. Brösarp – Maglehem.

Kära Blogg
I min barndomsby, där jag gått i skolan i många år, har det varit hockeyderby mellan Maglehem och Brösarp. Såklart var vi där och hejade!
 
 
Men först började dagen med en väldigt kall promenad. Det var så kallt så jag tyckte att till och med klockornas visare frös fast. Vi gick ner till sjön, men jag förstod att båda hundarna led av kylan, så vi vandrade hemåt igen.
 
Molly och Johnny såg att tycka att nu kunde det vara nog med kylan.
 
 
I julas fick jag av våra anställda den vackraste blomsteruppsättningen man kan tänka sig. Nu tyckte jag att det var dags att sätta om de underbara blommorna i andra krukor. Det fick bli eftermiddagens bestyr.
 
 
Så var det då derby i Brösarp. Det var sådär jättekallt så man nästan inte kunde andas. Trots det hade många Brösarpsbor samlats vid den gamla hockeyrinken för att heja på alla tappra spelare. Jag kan ännu minnas när vi i skolan fick åka skridskor i samma gamla vackra trärink. På den tiden var jag en riktig prinsessa. En isprinsessa. Jag tyckte i alla fall själv att jag var rysligt duktig på alla iskonster som jag övat in på en frusen liten mosse i vår kohage i Christinehof…
Många kända ansikte träffade jag på den här kvällen. Amanda kom också med lilla hunden Snow. Vi åt grillade korv och njöt av kvällen. När det stod klart att Brösarp skulle gå segrande ur derbyt, valde vi att köra till pappa Kurt för att värma upp våra frusna fingrar och tår.
 
När vi åter var hemma i Gyllebo blev det en stunds mys med alla fyrbenta vänner.
 
I Australien verkar allt gå sin gilla gång. Emmy har berättat att hon nu har funnit kärleken, och egentligen bara har ett enda problem…. Kärleken är en ko och problemet är att de inte vet var hon ska göra av sina sopor.
 
 
Dagens kloka ord:
Om vi någonsin ska kunna njuta av livet, så är tiden nu. Inte i morgon eller nästa år.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen