Gröngölingar, ramslök och grovt hälsobröd.

Hejsan.
Även om solen var lite svårflörtad den här dagen så var det en ljuvlig vårmorgon.
I trädtopparna lekte ett par gröngölingar. Deras annorlunda läte gjorde mig uppmärksam på dem. Jag stod en lång stund och följde de vilda fåglarnas lek från träd till träd. Tyvärr blev det ingen bild på just detta fågelparet.
Första gången jag såg en gröngöling var för ett par år sedan i vår egen trädgård. Gröngölingar är så underbart vackra med sina fina färger och den röda hätta på huvudet. Den gången var jag beredd med min kamera …
 
Min morgonrunda var ljuvlig. Jag och hundarna njöt i fulla drag.
Det hördes ”vårkvitter” i varenda buske och i de små bäckarna var vattnet vilt och busigt.
 
På sin slänt i skogen börjar ramslöken nu titta upp. Den är alltid tidig. Det dröjer ännu ett tag innan den är stor nog att plocka, men jag kan nog börja plocka fram Mandelmannens recept på ramslökspesto och göra mig redo.
 
Min morgonrunda fortsatte och jag passade på att titta till blåsippan i sin backe. Den börjar så sakta slå ut på riktigt nu. Egentligen är det bra när våren kommer så här sakta, för då får man njuta av alla blommor lite längre.
 
Så var tryckfelsnisse framme igår igen på bloggen. Jag vet att det är julrosor jag har i min trädgård, och ingenting annat. Ibland när fingrarna dansar över tangenterna så är hjärnan inte riktigt påkopplad.
Så kan jag passa på att visa min röda sippa som igår slog ut i full blom. Det sa nästan bara phåff ….
Så här kommer … julros och rödsippa.
 
På eftermiddagen kastade jag av mig sekreterarrollen och blev bullmamman Annika.
Två grova bröd knåpade jag ihop innan kvällsmaten. Det bästa med att baka bröd är doften det blir i hela huset.
Till och med katten Felix ser ut att vilja äta bröd.
 
Dagens tänkvärda och vackra ord:
Nuet är den punkt där tiden vidrör evigheten.
 
Idag hoppas jag på fler sköna vårtecken. Stannar man upp och är i nuet så ser man dem lite bättre.
Lite fotvård ska jag unna mig idag. Hoppas ni också unnar er något lite extra just idag.
Ha en härlig onsdag.
Kram Annika
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen