Glyttamad och en julablomma.

Hej på er.
Tack för alla fina kommentarer om mitt förra inlägg. Att bli bestulen är tråkigt, men det var bara materiella ting. Det som skakade mig mest var känslan av att det hände mitt ”framför ögonen på oss” och här på mitt trygga, älskade Österlen. Här finns ju bara snälla människor … Japp, nog om det!
Förr, när tjejerna var små, så var det mycket mat med köttfärs som stod på min matsedel.. Det gick så långt att till och med min matglade make började knorra och klaga tillslut:
kan vi inte ejda nudd anned än glyttamad snart, beklagade han sig på genuin Österlenska, när det serverades chili con carne, köttfärssås och tacos varannan dag. Det betydde att han var sugen på entrecote eller något annat rött kött som han är synnerligen svag för.
Nu blir det andra saker av köttfärsen för det mesta. Men en favoriträtt som särskilt Amanda gillar är chilibiffar med klyftpotatis och tzatziki. Så enkelt och gott!
Jag gör alltid en rejäl sats små biffar, för de är så himla goda att ha infrusna ifall man vill göra en matig smörgås,  typ i stil med danskarnas smörrebröd. Perfekt som brunch eller en enkel kvällsmåltid. Så gott!
Så måste jag visa den fantastiska amaryllisen som var i julgruppen som vi fick av våra hantverkarpågar i julas. Så underbart fin.
Kvällens citat:
Ett litet steg i rätt riktning
kan visa sig vara det största
steget i ditt liv.
Var gärna försiktig, men ta steget!
Ha en fin kväll.
Kram Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen