Gammalt och vackert.

Hej hej

Finns det något som åldras lika vackert som tulpaner?

Ja, det skulle kanske vara antikviteter då. Fast då beror det mer på vilket värde de gamla sakerna har. Ju högre värde, desto vackrare i människors ögon…. eller?

Förra helgen var jag och Stefan på antikmässan i Brösarp. Där fanns det mycket gamla saker måste jag säga, och många besökare också, så intresset var stort.

Vi köpte ingenting, utan jag såg det mer som en sorts lektion i att lära mig om gammalt och antika föremål. Fast när det kommer till kritan så tycker jag mest om sånt som jag själv har minnen till, saker som liksom har en själ och en historia, gärna bruksföremål.

Vädret i Brösarp var ganska råkallt och dimmigt. Vi köpte vars en grillad korv av idrottsföreningen innan vi begav oss söderut igen.

Nej, något fynd på antikmässan gjorde jag inte, men en ny bukett tulpaner från ICA hade jag med mig hem.

Dagens citat:

Vi människor är som knappnålar, det är huvudet som hindrar oss från att gå för långt.

Ha en fin skärtorsdag.

Annika

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Gammalt och vackert.”

  1. När tulpaner slår ut, då åldras de vackert. Men när de direkt torkar i blomman, så är de så tråkiga. Senare år är det allt vanligare.
    Vi har haft fint väder sen vi kom hit, idag är det blå himmel, inte ett moln. Jag struntar i Blåkulla, vill inte riskera att hamna i snöoväder! Glad påsk 🐣

  2. Älskade tulpaner de blir vackrare och vackrare. Brukar inte gå på antikmässor men däremot loppisar det tycker jag är så kul. Är ju en hel del i påsk men också en hel del folk, man får va försiktig i trafiken. Hoppas på en fin och solig påsk vore så mysigt.
    Ni har väl en hel del trevliga saker efter föräldrarna, ta tillvara på det plocka ner det i nån låda det är sådant som kan va roligt och plocka fram senare.
    Fin skärtorsdag till dig och familjen. Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen