Friska vindar och blåbärsris.

Hejsan.

Det har stormat och blåst så gott som varje dag, och av isen på sjön fanns nästan ingenting alls kvar längre när vi kom dit.. Det var bara ”pyttelite” is kvar närmast isvaken.

Runt bryggan hade allt möjlig skräp samlats. Det var bitar av torkad vass, gamla löv och avbrutna pinnar.  Jag och min badkompis bestämde oss på stående fot, vi var inte sugna på att bada bland allt det där bråtet. Men vi visste att modern natur skulle komma att rensa bort allt igen med regn och blåst. Väderleksrapporten var på vår sida.

På eftermiddagen var det dags för Stefans vardagsmotion. Fast jag tycker nog att han är litegrann av en fuskare den mannen. Exakt vilken ursäkt han hittade på, ja det minns jag inte riktigt, men det slutade med att jag och hundarna själv gav oss ut i skogen.

Vid skjutbanorna här i Gyllebo finns fina motionsslingor i olika längder. Vi valde bara den korta rundan eftersom jag redan hade vandrat en lång runda på morgonen.

Där i skogen växer mycket lärkträd, det där barrträdet som fäller sina barr på vintern. Det enda som såg riktigt grönt och frodigt ut var blåbärsriset på marken.

Blåbärsris är också väldigt tjusigt i en bukett tulpaner. Jag brukar köpa det och några videkvistar nu vid denna tiden som får göra sällskap med tulpanerna.

Att plocka blåbärsris och bryta kvistar i skogen ingår inte i allemansrätten så det är ju inte tillåtet. Jag brukar köpa en liten bukett och eftersom det håller så länge så behöver man sedan bara byta ut tulpanerna.

Dagens citat:

En pil kan bara skjutas genom att dragas tillbaka. När livet håller dig tillbaka med svårigheter så betyder det att förändringar kommer, så bara fokusera och fortsätt sikta.

Ha en härlig måndag och ny vecka.

Kram Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Friska vindar och blåbärsris.”

  1. Det är friska vindar moder jord är klok det ska torka upp. Men kollar vädret så är det SNÖ på gång nä sa jag högt vill inte ha mer. Som du nämnde innan om den torsdagen så hade vi fått hälften snö så då kan vi få lika mycket, åh jag vill ha en tidig vår ju. Dina foton kunde lika gärna va en höstdag, så härligt att nån byggt en koja mitt i skogen. Ljus och blommor bara älskar jag.
    Ha en finn start på en ny vecka. Kram/MH

    1. Det där om halvsnödagen, det tror jag mest gäller för norra Sverige. Vi får nog någon kort ”bösa” till här i söder, men sedan dyker nog våren upp. En stor kram till dig.

  2. Det är fint med blåbärsris i tulpanerna. Som du skriver så håller det flera buketter.
    Typiskt karlar att hitta på ursäkter. Idag tänkte jag gå och kolla hur det ser ut vid badplatsen. De andra sjöarna börjar se lite öppna ut nu. Sen ska jag äntligen klippa mig, det har jag verkligen längtat efter.
    Glad måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen