Friska vindar i Simrishamn

Hejsan

Tidigare i veckan då jag hade ett litet ärende i stan, så ville jag passa på att ta mig en stärkande promenad längs med havet.

Man kan verkligen säga att det var stärkande på många vis. Friska vindar blåste så havet skummade argsint i höga vågor. Både jag och hunden Johnny fick liksom använda extra muskler för att inte följa med i vindens hetsiga dans. För varje steg fick vi båda ta spjärn.

Det kändes nästan som ett mirakel att de fyra små badhyttorna stod emot naturens krafter.

Trots mitt dyra fina ullunderställ så frös jag som en våt hund.

I Tommarpsån simmade två majestätiska svanar lugnt fram och såg inte ut att frysa ett endaste dugg, trots att de hade sina fötter i det iskalla vattnet.

-hunt e fulars fydder funtade ejjentlin… grunnade jag på ren skånska.

Nej, någon lång och skön promenad bjöd den här dagen inte på. Ganska snart vände jag om och gick mot Röken igen.

Vid åns strandkant hade någon gett alla fåglarna frukostbröd. Fjäderfä av alla de slag slogs och bråkade om födan. Det var ankor, råkor, ”alikor” och ändor. Allihopa i en salig blandning.

Borta i småbåtshamnen guppade båtarna i en vild sjödans.

Trots att det bara blev en kort promenad så kände både Johnny och jag oss väldigt belåtna när vi kom hem till stugvärmen igen.

 

Dagens citat:

En ny söndagsmorgon visar sig, livet går vidare. Njut av att få vara med på ”resan” även idag.

Varje dag har något fantastiskt att bjuda på. Idag är det Knut och han kör julen ut. Kanske är det några av er som varit med om den gamla roliga sedan ” att slänga knuda”? Det har jag!! Men ska jag berätta om det så blir det ingen blogg utan en tjock bok…

Ha en fin dag och kram.

Annika

 

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen