Första vårtecknet.

Hej hej

Ännu är vi ju bara i slutet av januari, och fortfarande har vi många vinterveckor kvar innan våren är här på riktigt. Även om jag alltid försöker att njuta av den tid som är och av det vädret vi har, så ska jag inte sticka under stol med att något liksom klickar till inom mig när det dyker upp små vårtecken.

På facebook såg jag att min väns trollhassel nu blommade för fullt, så jag fick bråttom ut för att inspektera grannens lilla trollhasselträd… Och se där stod den, helt översållad med sina orange-röda blommor.

På min önskelista står ju ett sådant där litet träd fortfarande. Jag hade gärna haft ett sådant här i min egen trädgård. Visst är det så vackert när det först av alla, trotsar vinter och kyla med sina härligt orangefärgade blommor. Jag vet att det även finns gula sorter som också är så fina.

Snön var nu nästan helt borta. Det var bara isen som ännu låg kvar lite här och där.

När vi gick ut på morgonen så var det rejält halt på marken, så trots att det varken var is eller snö längre, så valde jag skorna med broddar på. Jodå, man blir klokare med åren, tänkte jag, och mindes det där armbrottet jag drog på mig för 15 år sedan.  Den gången fick jag åka på semester med gipsad arm, men det gick det med…

Trots årets första vårtecken, så låg isen på sjön fortfarande kvar. Ännu kunde jag och min vän njuta av vår härliga isvak.

Ett annat vårtecken är det här med att bli sugen på groddar. Min dotter Emmy fick ett sådant här kit när hon fyllde år för några år sedan. Det är ju alldeles extra gott vid den här tiden med färska groddar.

 

Dagens citat:

Öppna din famn för ombyten och förändringar, men släpp inte dina värderingar.

Redan är vi mitt i veckan igen. Tiden rusar. Ha en härlig onsdag.

Kram Annika

Dela gärna

6 reaktioner på ”Första vårtecknet.”

  1. Ja så fin trollhasseln är, men jag har fått för mig att den är så där slingrig men vad heter den du som kan så mycket om djur, natur och växter sådan man gärna sätter in i vas? Lite intresserad av det med groddar, har du det på mackan eller till middagen. Det där med groddar kommer det från förr, man åt mycket sådant, människan kunde ju så mycket om rötter och ätliga växter. Det är ju där hälsokosten kommer i mångt och mycket. Minns att mor tog till nån homeopat när jag var liten men förstod nåt av det för hon fick medikamenter med hem det roliga var att kvinnan i fråga som botade folk hette fru Rotov. Kanon citat idag också.
    Må väl. Kram utan virus/MH

    1. Du tänker säkert på ormhassel, där grenarna blir väldigt dekorativa att sätta i arrangemang. Jag har själv en stor buske i trädgården. Groddarna har jag på mackan eller i sallad mm. Det finns olika sorter, men min favorit är rädisgroddar. Du kan söka mer här: https://sproutly.se/ Ha en fin onsdagskväll och stor kram.

  2. Jag hittade snödroppar i rabatten och blev så glad. Måste kolla grannens trollhassel, tror inte den blommar än.
    Hoppas din onsdag blir bra 😊

  3. Annika, naturens små vårtecken som du har så vaket öga för att plåta inspirerar till att man även i sin egen natur (för min del Göteborg) börjar titta sig lite mera noga omkring.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen