Födelsedagsgrisen på Fiji, rabarberpaj i Gyllebo.

 
 

Kära Blogg.

Den 1:a Maj är en alldeles väldigt speciell dag för mig. För 27 år sedan blev jag ”en mamma”. Ja, det är bara så himla svårt att förstå var alla de åren har flugit iväg. Extra knepig känsla är det när jag själv känner mig som 35.
Då, för 27 år sedan, hade vi firat Valborg i Gårdlösa, jag hade burit undan en innerdörr på natten och kände mig faktiskt lite körig i magen. Inte kunde jag väl då fatta att redan kl 8 morgonen därpå, den 1 maj, skulle det titta ut en väldigt tjock, svarthårig liten tös på ett förberedelserum på Ystads BB…
Älskade Andréa, grattis idag på din 27 års dag!
 

Just nu är hon på Fiji, och jag hoppas hon har det riktigt bra där.
 
När det är den första Maj är det vår på allvar tycker jag. Jag och Stefan bestämde oss för att ägna dagen åt trädgårdspyssel.
Ganska lätt var det att locka med Stefan till Åbergs plantskola. Nåja, jag inser ju nu varför … Nästan genast när vi kom dit blev han rysligt kaffesugen, och hans mage hade börjat kurra påstod han det. Det fick bli en fika i trädgårdscaféet på en gång.
Det var rabarbens dag idag. Stefan köpte en rabarberplanta, men den lilla stackars plantan räcker ju inte till någon paj på länge, så en knippe rabarberskälkar inhandlades också.
Jag har alltid älskat julrosor, det är något ful/fint över dem. Nu håller jag min allt annat än gröna tumme, för att jag ska få mina nya plantor att överleva.
Nu har jag gjort färdigt pajen. Vaniljsåsen skulle Stefan stå för …. Det kallas arbetsfördelning tydligen.
Vi har satt upp en liten holk till insekterna. Jag tycker inte det är mer än rättvist att bi och andra flygfä har lite tak över huvudet de också. Särskilt en dag som denna. Här har det åskat och haglat så det stått härliga till.
Nu blir det en stunds vila i soffan, för är det söndag på en fredag, då har man rätt att ta det lite lugnt.
 
 
Hej då Bloggen
 
 
Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen