Ett decembergrått Kivik.

Hejsan.

Julveckan har i år, för oss Österlenbor, mest bjudit på dimma och gråväder.

En morgon vandrade jag en sväng i Kivik. Jag parkerade min bil vid Buhres fisk. Det var alldeles folktomt, tyst och stilla.

Jag och småhundarna vandrade bort till ”kärringbadet”.

Bastun låg igenbommad och öde, medans vattnet nästan såg ljummet och lite inbjudande ut den här morgonen.

Vi vandrade upp förbi Kiviks camping, som även den såg ut att ligga i djup slummer .

Jag tog vägen tillbaka nerför Moriabacken.

Det där gröna underbara trähuset, som jag gillar, höll på att renoveras. Om jag fick önska mig ett enda hus här på Kivik, så skulle jag nog valt det här. Jag älskar det gröna stora trähuset som en gång för länge sedan var ett bageri.

Fast det finns så många underbara små hus där i Kiviks gamla gränder. Det tråkiga är bara att så många av dem verkar stå tomma under vinterns mörka årstid. Tänk att det fanns en tid då det fanns människor som bodde här året om.

När vi kom tillbaka till hamnen kändes det nästan som om det spruckit upp lite i allt det gråa. Jag kunde faktiskt ana att det fanns en sol där bakom de tjocka molnen.

Dagens citat:

Negativa människor med negativa åsikter har oftast också negativa resultat.

Ha en fin dag och kram från mig.

Annika

 

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”Ett decembergrått Kivik.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen