En utslängd jul, en strimma sol och de första tulpanerna.

Hejsan.

I helgen som gått så har det blåst, regnat och stormat rejält. Fast jag kan ändå påstå att jag haft lite tur med vädret. Flera morgnar har det lugnat ner sig någon timme precis vid gryning, så jag har kunnat gå ut för ett tidigt morgondopp.

Morgnarna nu i januari brukar alltid vara mörka och en aning skumma. Jag gillar det. Jag tycker om att tända upp med några marschaller och min lilla lykta på bryggan. Att bada kallbad med flammande eldlågor att vila blicken på ger en så härlig kontrast. Och trots att det blåste en kall och bister vind så var det behagligt lugnt i vattnet vid badbryggans kant.

Det dröjer aldrig länge förrän allting ljusnar, och just den här morgonen visade solen sig en liten liten stund.

Efter en lång härlig vandring i skogen, då jag och min badkompis snirklat oss fram på de ovanligt vattensjuka stigarna, så var det dags att gå hem och ta tag i lite ”måsten”. Den dammiga julen som ännu inte blivit undanplockad hemma hos oss stod på min ”att-göra-lista”.

Resten av dagen gick sedan i städningens tecken. När allting var undanplockat, alla ytor var dammtorkade och golven skurade, då var det nog bara den sista lilla amaryllisen som skvallrade om att det varit jul i vårt hus.

På Ica köpte jag sedan en enkel bukett tulpaner som jag egentligen tänkt binda med lite blåbärsris, som jag tycker blir så fint. Men man kan inte hinna med allting, så blåbärsris får jag plocka en annan gång.

Dagens citat:

Ibland när det känns rörigt, så kanske det bara är livet som möblerar om, och försöker göra plats för något bättre.

Kanske dags att möblera om lite här hemma också…. men först lite nya tapeter. … visst finns det alltför mycket att välja på vad det gäller tapeter… puhhh …. 😉

Ha det gott.

Kram Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”En utslängd jul, en strimma sol och de första tulpanerna.”

  1. Förstår den känslan du har för badet, lugnet och avkopplingen den är säkert väldigt bra för kropp och själ. Alltid lika fina foton som du bjuder på efter min frukost. Ja tapeter det finns en uppsjö av det, allt går ju i vågor. Hemma i mitt barndomshem hade vi alla möjliga kringlor och blommor och vad jag tänker tillbaka på det vilar nåt lugnt över en fin tapet. Skulle mycket väl tänka mig nåt med djur på, jag som älskar djur och natur. Ska bli spännande om du en dag visar vad ni valde.
    Underbara tulpaner, men visst gick julen för fort den som jag älskar.
    Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen