En tillbakablick – till tiden när jag gick på mellanstadiet.

Kära Blogg
När jag var liten hade jag en vän som jag ofta var tillsammans med på fritiden. Det var en grannflicka som bara bodde ett stenkast från mig. Hon hette Annelie och var två år yngre än vad jag var. Det hörde inte till vanligheterna att jag lekte med dockor. Jag ägda aldrig en enda barbiedocka när jag var liten…. nåja, det fanns en annan docka som hette Cindy och en enda sådan hade jag faktiskt en enda. Min syster Görel var desto mer förtjust i dockor när vi var små.
Jag tyckte mest om att vara ute i naturen, fara runt på min cykel, klättra i träd och samla på kräldjur.
 
(här är en bild från ett ovanligt tillfälle då vi lekte med dockorna ute i trädgården på Skoghem, det är jag, Annelie och syster Görel)
(här är vi i full färd med en lek där man skulle binda ihop sina ben och springa det fortaste man kunde)
 
På mellanstadiet gick jag i den stora skolan i Brösarp. Jag älskade den skolan.
 
(här är en bild från någonslags idrottsdag)
 
 På påsken klädde vi gärna ut oss till påskkärringar.
(här är det Eva Hallin, jag, Evas syster Lena och min syster Görel)
 
 
På mellanstadiet hade vi maskerad och jag tror att jag tyckte att det var jättekul. Eva Hallin och jag var på pricken likadana. Vi var utklädda till sjörövare. Laila och Madeliene var varandras motsatser tycker jag det ser ut som. Jörgen Sjögren var så söt, han var utklädd till en tant som nog egentligen skulle föreställa en zigenare. Nu så här i efterhand ser jag att han lyckas bli väldigt lik en religionsfröken som vi sedan hade på högstadiet som vi kom att kalla för ”Strippan”.
 
Något jag älskade på den här tiden, det var att vara med i scouterna. Jag minns särskilt det där första lägret som jag skulle på. Jag hade fått en alldeles ny orange ryggsäck att ha mina saker i. Jag minns att vi lärde oss rysligt mycket där på scouterna, ja alltifrån att göra upp eld utan tändstickor till att snusa lös general. Det var helt enkelt en fantastisk tid.
 
Snipp, snapp, snut – så var den tillbakablicken slut.
Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top