En kväll i Malmö och likadana skogstroll.

 

Hej hej

Den senaste tiden har det varit blåsigt och kallt här på Österlen. Vårblommorna tycks tveka rejält. Krokusar och andra vårlökar verkar en aning försenade i år, som de är extra rädda och ”farhågsna” av sig . Med den hårda vinden som blåste från öster så har till och med de tuffaste badbrudarna veknat en smula och avstått gryningsdoppen den gångna veckan

Fast en enda morgon var det riktigt lugnt och stilla, den morgonen prickade vi in för ett härligt morgonbad. Temperaturen låg på 3,6 grader i vattnet och vi njöt för fulla muggar. När vi efteråt fått på oss alla våra kläder igen så blev vi  båda så fulla i skratt…. den morgonen hade vi råkat ta på oss nästan exakt likadana kläder.

I helgen tog jag tåget in till Malmö för att träffa min yngsta dotter Emmy. Vi strosade i affärer och hade en så mysig eftermiddag tillsammans. På kvällen gick vi på restaurang och njöt av god mat och en liten smarrig drink som avslutning.

Boktips

Ett perfekt tidsfördriv när man åker tåg det är att lyssna på någon ljudbok. På min tur till Malmö lyssnade jag på Lars Lerins lilla berättelse om en sommar i hans liv på 70-talet. Boken heter ”Snigelsommar” och är inläst av honom själv. Hans underbara dialekt gör boken än trevligare att lyssna på.

Dagens citat:

En god vän är som ett fyrklöver. Mer sällsynt att fina och en väldig tur att ha.

Min badkompis, hon som är lite lik mig själv, hon är ett av mina sällsynta fyrklöver.

Ha det gott och kram

 

Dela gärna

6 reaktioner på ”En kväll i Malmö och likadana skogstroll.”

 1. Ja så coolt att ni var lika klädda ni små skogs och badtroll. Åh så varmt i vattnet haha. Tanken på det gör mig iskall, men ni är modiga ni två själsfränder. Hon är söt din Emmy. Hur går det för din andra dotter i fjärran land, kommer hon hem nåt i sommar till er? När man ser på fotona kunde det lika gärna va en senhöst.
  Jag har påskliljor i knopp men nu vill vi ju ha varmare väder, kommer nog till påsk, då exploderar Österlen det liksom öppnar upp sig som en bok. Konstnärernas alster ska visas och byta ägare likaså loppisarna de öppnar, så härligt det ska bli.
  Fin torsdag. Kram/MH

  1. Min dotter Andréa (i Kanada) kommer hem i början av Juni, och såklart längtar jag massor!!! Visst är påsken en underbar högtid. Jag älskar den. Har vi tur får vi underbart vårväder, annars är våren ändå inom räckhåll. Kram kram

 2. Det är tre månader sen vi badade! Helt galet. Nu är jag sjuk, så nu blir det absolut inte.
  Men kallare än 3,5 grader måste vattnet vara här.
  Igår läste Yngsta min journal på 1177. Jag ville inte se svaret på MR om det var dåligt. Då vill jag veta från doktorn. Hon hade tydligen inte läst svaret. Det var några cystor, men inga maligna sådana och det är absolut det viktigaste. 🙏🏻
  Så nu får vi se om de anser de måste bort eller hur det blir. Det känns skönt med det beskedet iallafall.
  ”En god vän är mer värd än guld ”. Så sant som det är sagt.
  God torsdag!

  1. Åhhh så skönt med ditt leverprov, trots allt. Jag tänker att om det vore något väldigt dåligt så hade man väl kontaktat dig och berättat det genast för dig. Det blir nog tid för bad för dig framöver, tills dess så måste du krya på dig. Kram kram

 3. Alice Radomska

  Malmö-glimten…Vad fint att din unga naturliga Emmy inte låter sig bekommas av de tvåbenta robotarnas marsch in i NATO mitt i gatan. Vad härligt din kamera har mixat denna metalliska framtidsvision med ungdomligt leende nutid – och så svunna generationers mödor i form av den stensatta gatan och huset från tidigt 1900-tal. Din kamera dyker så påpassligt upp var än du befinner dig – och strax efter fridfulla sjö- och skogsvyer alltså denna hjärtligt konkreta stadsmiljö.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen