En härlig tur i Gylleboskogen, men en invasion av fästingar.

Hejsan.

En tidig morgon tog jag med mig hundarna till ”slingorna” som ligger vid vid Gyllebos skjutbanor.

Temperaturen var alldeles lagom och solen kikade fram lite då och då och lyste upp det vackra blåbärsriset vid stigens kanter. Jag och hundarna stannade till och lät oss väl smaka av de goda bären innan vi gick vidare.

I luften anades det första lilla strimman av höstkänsla. Även om det fortfarande bara är Juli månad, så kom en kort och svag förnimmelse av den årstid som snart komma skall.

Jag och hundarna strövade fram genom skogen. Jag hade valt stigen som var ungefär 6,5 kilometer, det tyckte jag kunde vara lagom för oss alla.

Fast det var mitt i semestertider och vår bygd brukar vara full av turister så här års, så såg jag inte en enda kotte i skogen den här förmiddagen. (åtminstone ingen mänsklig kotte)

Lärkträden hade slagit nya, långa skott. Lärkträd är så underbart vackra tycker jag.

Tillbaka vid parkeringen och vid min bil fick hundarna släcka törsten innan vi styrde hemåt igen.

Väl hemma insåg jag att vi alla var översållade med fästingar. Det var bara att borsta och kamma de små hundarna och själv kastade jag av mig alla kläderna. Trots detta fick några blodtörstiga små kryp sig riktiga skrovmål av vårt blod. Huhhh …

Dagens citat:

Allt är tillfälligt, tankar, människor och miljö. Bli inte för fäst vid dem utan följ bara med som vågorna på havet kommer och går.

… lättare sagt än gjort, det där…

Må väl.

Kram Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”En härlig tur i Gylleboskogen, men en invasion av fästingar.”

  1. Inget vidare med fästingar har en nära släkting som fått borrelia såg inget vidare ut. Annars är ju skogen magisk och nä inte höst ännu men jag vet vi går ju faktiskt ditåt. När vi väl är där är det en fin tid med alla de vackra färgerna och tända ljus i varje vrå, men vi njuter en tid till av sommaren. Lärkträd är fina de är så sköra och vippiga.
    Ser på dina foton trist med Kiviks marknad, men Tomelilla var inte så mycket heller som förr, en ny tid är här tyvärr.
    Fin lördag. Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen