En fluga gör ingen sommar.

Hej och gomorron.
Fast det fortfarande är ganska kalla dagar, så dyker det upp lite insekter i solskenet.
Det är märkligt det där …. nu blir jag så glad över den där första lilla flugan, men sen i augusti kommer jag att bli galen över alla kryp som invaderar matbordet, sängkammaren och skiter på fönsterrutorna.
Små trollkarlar är de också, de där flugorna. Om de skiter på något vitt så blir lorten svart. Skulle de däremot uträtta sitt behov på ett mörkt underlag, ja då kommer skiten att plötsligt vara ljus. Rena, rama magin alltså.
 
Något jag verkligen saknar och längtar efter, är våra fina ekorrar.
Det fanns en tid då vi hade sex, sju stycken som kom hit och åt av fåglarnas mat. De senaste åren har katten Felix ägnat sig åt en väldig massaker … han har nämligen kommit på hur lättfångade de små ekorrungarna är.
Det är förstås inte lätt att vara katt … ”när man fångar en mus eller en mullvad då blir det idel beröm, uppmuntran och glada tillrop. Kommer man sedan stolt hem med en fågel eller ekorrunge, ja då blir det bara sura miner och tråkig stämning.” Inte lätt att vara katt.
 
Jag hoppas ekorrarna flyttat en bit bort där de har en säkrare plats och att Felix inser att de inte är särskilt goda.
 
 
Min tisdag har mest ägnats åt att sitta med näsan ner i papperna, men en tidig morgonrunda i skogen tog vi oss tid till. Åhhhh, ljuvliga vår och ljuvliga vitsippshav.
 
 
Så vill jag önska den nya ägaren till vår brevlåda lycka till. Nej, det är inte så att vi sålt eller gett bort vår stora, fina veckobrevlåda … nej, nej ..
Det måste vara någon som varit i stort behov av just en sådan postlåda…. för plötsligt var den bara borta!?
Såklart blev vi väldigt förvånade. Vem stjäler en brevlåda?
 
(i min ungdom sprängde vi postlådor i luften …. fast det är en annan historia)
 
Dagens citat:
 
Då och då är det bra att stanna upp i vår jakt på lyckan,
och bara vara lycklig.
Idag är det onsdag och om man väljer att säga ”bara onsdag” eller ”redan onsdag” … ja det får man göra precis som man vill. Själv ska jag njuta av dagen. Jobba lite, hitta på något lite extra, njuta och bara vara lycklig.
#HappiChallenge
 
Kram Annika
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen