Sill upp i halsen.

Hej hej
Innan vi hann blinka så var vi då framme vid påskens sista dag. Swisch – så var det annandag påsk.
Vi hade en strålande vacker dag, fast rysligt kallt. Snön var borta igen och våren pockade på.
Iklädd vantar och mössa,  så var det ljuvligt.
 
I påsk har vi varit och besökt en retro-affär, jag och min ”lille” gubbe. Jag älskar att gå där och se sådana saker som fanns i mitt hem när jag var liten. Det blir lite som en flashback. Alla de saker som jag hade kunnat kräkas över, de har nu plötsligt blivit moderna igen. Små smäckra teakmöbler som jag förr tyckte var gräsligt fula och hatade, framträder nu i ett annat skimmer och jag börjar tycka att de faktiskt är riktigt vackra.
 
När vi kom hem for min käre make upp på vinden och rotade fram en dammig gammal jordglob. Han hade minsann sett att de tog nästan en hel tusenlapp för en liknande där i retroshoppen. Nu fick den lilla fulingen, med fel kartnamn och allt, återigen komma fram på en hedersplats.
 
 
Att baka rulltårta har aldrig varit min styrka här i livet. Det blir liksom ingen ordning på tårtskrället. Ändå envisas jag med att göra det. Fast en bra sak är att när det inte finns några barn i huset längre, så får jag ju själv slicka skålen – och det är jag rysligt bra på!
 
Så var det dags att duka till påskens sista middag. När jag gick där och plockade med tulpanerna till bordet, kände jag det som om sill, ägg och Jansson stod mig upp i halsen. I mitt huvud ringde Johan Glans trotsiga ord från sketchen om påskfirande … ”sill, alltid sill, vi måste ha sill” …
Nej, man måste visst inte alltid ha sill. Det fick bli grillat istället. Mmmmm ….
Och kvällssolen strålade så stark att några levande ljus aldrig blev tända. Praktiskt, nu har jag påskljusen kvar även till nästa påsk.
Snipp, snapp, snut – så var den påsken slut.
 
 
Dagens citat:
Kärlek helar människor,
både de som ger den och de som tar den.
 
#HappiChallenge
Jag hoppas ni alla haft en skön påsk, och nu är laddade för en ny frisk arbetsvecka.
Mina papper väntar på mig på kontoret, men först blir det en skön tur ut i naturen för mig och hundarna.
Kram på er och en god fortsättning på våren.
Annika
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen