Ejderns dag i Kåseberga

Hejsan.
Jag älskar den här tiden på året när allting spritter av liv.
Alla djuren  i vår natur är liksom extra alerta och pigga.
Vår lilla blåmes är tillbaka i holken på väggen. Jag kan höra den när jag sitter på mitt kontor och jobbar.
 
Jag och hundarna smög på tå den här tidiga lördagsmorgonen. Det känns nästan som om hundarna förstår att man inte ska störa naturen just nu.
 
På ett av träborden låg skalet av en stor mussla. Jag vet att det finns musslor i Gyllebosjön, men tyvärr är jag inte mycket mer påläst om sorter och så. Men visst är den magiskt vacker och sååå stor.
 
Här hemma har jag påskat till det lite mer nu. Ett björkris har fått komma in och lite gula blommor i min klongvas.
Åhhhh, visst ger påsken en ljuvlig energikick.
 
Tvätten hängde jag ut för att torka i trädgården. Här på landet skapar det alltid lite extra spänning när man gör det. Vid denna tiden på året kan liksom vad som helst hända med den. Det kan börja regna. Har man riktig otur så passar någon bonde i närheten på att köra gödsel. Då luktar de nytvättade kalsongerna inte hallontårta vill jag lova…
 
Den här helgen har naturskyddsföreningen ett evenemang i Kåseberga.Det är alltid härligt att komma dit och extra intressant var det den här eftermiddagen. Kunniga människor föreläste och riktigt grymma naturfotografer tog bilder och visade live på stora TV-skärmar.
Jag lyckades också fånga lite fåglar med min kamera, som plötsligt såg väldigt liten ut.
 
 
Lite pratade man om grodor och andra kryp,  men mest handlade det som fåglar såklart.
 
På hemvägen for vi genom Österlens landskap och jag fångade ett par av våra kända blickfång,
bla. Glimmingehus.
Åhhh vad jag älskar naturen och vårt landskap.
 
Dagerns citat:
Naturen bär en visdom som formats under tusentals år.
 
Det är verkligen så, naturen vet bäst själv. Och vi människor borde lyssna mer på den.
Naturen är liksom alltid lycklig. Om det inte vore för oss människor så hade den alltid varit välmående på sitt eget vis. Vi har så oändligt mycket att lära av djur och natur.
Det får bli mitt bidrag till #happichallenge.
Ett tips om var man kan finna harmoni … i naturen såklart!
…. men gå försiktigt, moder jord är i full blom.
 
Kram Annika
 
 
 
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen