Återvänder till sina holkar.

Hejsan och gomorron
Vilken tråkig dag det blev igår. Med terrorattacken i Stockholm.
Samtidigt tänker jag – vilken tur vi hade – det kunde varit sååå mycket värre!! På min näthinna har jag den elfte september attacken. Är jag den evige optimisten, som alltid tycker att saker kunde vara värre?
Kanske det.
 
Min dag i Gyllebo var härlig. Alla starar har kommit tillbaka till sina holkar nu. Jag har ingen aning om var de egentligen varit hela vintern. Visst är det fascinerande att tänka på?
Jag älskar staren, med sina läckra färger.
 
Om man tittar efter tillräckligt nog så glittrar starens fjäderdräkt i en massa små guldiga prickar som i olika ljus och vinklar skimrar i lite olika nyanser.
Jag kan sitta en god stund och bara iaktta deras arbete nu på våren. Jag ser hur de noggrant städar ur sina holkar. Därefter bäddar de på nytt med fräsch, mjuk mossa.
Jag bara älskar dess fåglar.
 
Våren är verkligen en ljuvlig tid. Just nu blommar alla påskliljor som allra bäst. Både i tunnor och i sina tuvor i trädgården.
 
 
Vårt fredagsmys blev stekt sill med lök och gräddfil. Det är kanske inte allas val av fredagsmysmat, men vi älskar det. Här på Österlen är det lite av en nationalrätt också. Med Simrishamns som ju är en riktig sillastad så är det ett måste att äta sill när man är här.
Fast när jag var liten så hatade jag det. Jag minns nog bara en gång som jag tvingade mig själv att äta det … det var på scouterna, jag var 11 år och vrålhungrig!
Nu älskar jag i alla fall stekt sill.
 
Dagens tänkvärda citat:
 
De lyckligaste människorna
har inte alltid nödvändigtvis
det bästa av allting.
Men de gör det bästa av
allting som de har.
 
Det är så klokt och sant. Hur vi mår beror inte på saker vi har, utan på hur vi tänker och känner.
Jag hoppas ni gör något härligt idag, att ni tänker lite roliga tankar och gör det allra bästa av denna dagen, med det som finns.
Jag ska gå koka kaffe och väcka upp min söte man, sedan sparkar vi ingång en härlig lördag.
#happichallenge
 
Kram Annika
 
 
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen