Den vilda anden mot strömmen.

Kära Blogg
Vår tur runt sjön var kall och våt.
På gårdsplanen spatserade en spänd fasantupp runt och såg ut att bevaka hela området.
Som vanligt skrämde jag och hundarna upp alla de vilda änderna som låg i strandkanten vid sjön och sov djupt. Skrikande och skränande for de plaskande iväg över vattenytan och lyfte så småningom upp mot skyn.
Men i den stora flocken var där en enda liten andhona som vände tillbaka och ivrigt simmade mot oss där vi stod på stranden. Det var som om den lilla anden ville säga oss något viktigt. Hon satt en stund vid våra fötter och det såg ut som om hon log lite mot oss.
 
 
Vår lilla blåsippa stod frusen kvar i backen och som alltid skränade hägrarna och for även de ilsket iväg när vi kom på stigen längs med sjön.
Vår lilla knipa guppade också den iväg en bit från strandkanten och jag njöt lite extra av den otroligt söta lilla fågel som liksom guppade fram som en leksaksanka.
 
Jag har gjort en grundlig rengöring av vårt sovrum. Bytt täcke, skurat sängen undertill och gjort sådär lite extra rent och fräscht. Katten Felix har som en särskild radar inbyggd i kroppen. Han känner genast av när det är något nytt och rent eller vilka platser han inte riktigt är önskvärd på. Dessa platser tar han genast i besittning och gör till sin. Så nu ligger han på överkastet och njuter så där alldeles extra som bara en katt kan. Lilla Molly skulle inget hellre vilja än att också kunna komma upp där i sängen.
 
Dagens kloka ord:
Förmågan att idag tänka annorlunda än igår
skiljer den vise från den envise.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top