Den första frostmorgonen och ett hjärta av guld.

 

Hej hej

Vi har haft den första lilla touch av frost här hos oss nu.

När jag gick iväg ut i den mörka skogen så kändes det att det blivit kallare och lite bitigare i kinderna.

När jag tagit mitt bad så njöt jag länge av den kalla och krispiga morgonen.

Sakta strövade jag sedan genom den vackra skogen. Jag älskar hösten så mycket. Färgerna, dofterna och känslan. Det är så magiskt!

Oavsett om resten av dagen är fylld med måsten och jobbiga saker ibland, så är den här starten på dagen så väldigt betydelsefull.

Vid badplatsen hade de första nerfallna boklöven bildat som en röd inramning av sjön. Det var så vackert i kontrast till den frusna morgonen och röken som sakta steg från vattnet.

Bryggorna var förrädiskt hala, men så vackra med sina otrampade frostytor

.

Just den här morgonen hade jag lite bråttom hem.

Hemma i grannens trädgård gick rådjuren och letade efter ätbara saker när jag kom stegande hem från skogen.

Några som också finns här i Gyllebo och letar föda är ju som bekanta grisarna. Lite diskriminerande är det nog allt att höga röster nu hörs om att grisarna bör skjutas bort, men ingen nämner något om att de vill ha bort de rosenknoppsätande rådjuren.

Etiken i djurvärlden har alltid fascinerat mig. Varför människan har medkänsla för vissa djur, men inte för andra. Mycket beroende på djurets utseende, om det är tilltalande eller inte. Hur många är det inte som förbarma sig över en liten övergiven kattunge, samtidigt som de inte ägnar en tanke åt hur djuret de har på sin tallrik egentligen haft det i sitt liv…

Och just på tal om djur och djurvänner, så finns det nog ingen människa i hela världen som har ett större hjärta än min fina badkompis. Hennes hjärta är av renaste guld och innefattar alla sorters djur, ja även tvåbenta människoapor av rasen homosapiens faktiskt. Tina, du är beundransvärd…

… och du, tusen tack för överraskningslunchen på Rikstolvan i Järrestad, min finaste badkompis i hela världen♥

Dagens citat:

Alla vill vara din sol, men inte jag. Jag vill vara din måne som lyser upp dina mörka stunder då ingen sol finns i din närhet.

Ha en fin dag och en stor kram

Annika

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen