De vilda tulpanerna i Esperöds Arboretum.

Hejsan.

Ett måste nu på våren, det är att göra ett besök på arboretet i Kiviks Esperöd. Just nu blommar de underbara vildtulpanerna där.

Jag och Stefan passade på att besöka parken en vanlig kväll i förra veckan. Regnet hängde tungt i luften, men kvällen var sagolik. Regnet var mer än välkommet.

-här hide spraunt vi och jagga vildkaninårr nårr jau vau påg, sa Stefan drömskt, då hidde di bara ”parken”.

De där kaninerna har nog blivit skrämda för livet, för jag har då aldrig sett en kanin här.

När vi strosar runt i den underbara parken tänker jag på hur härligt det är att ha Stefan med vid min sida igen. I fjor gick han på kryckor och hade rysligt ont i sin fot.

Det var en underbar kväll och jag kände djup tacksamhet.

Just nu blommar även de olika magnoliaträden. Marken är täckt med frodig ramslök, lite harsyra och här och där kikar nunneört upp. Det är så vackert.

Vi avslutade borta vid den gamla eken. Jag kunde nästan ana hur det gamla trädet nickade igenkännande åt Stefan. Som om trädet tänkte ”där är den pågaspolingen tibaga igen”

Vackert och rogivande är här. Och ett besök om några veckor igen kommer det nog säkert att bli. Då blommar alla de stora rhododendronen som är så otroligt fina.

Dagens citat:

Du behöver inte skrika högst för att bli hörd, eller vara störst för att bli sedd. När du visar respekt för den du pratar med och engagemang för det du pratar om, kan det vara tillräckligt spännande med en viskning.

Ha en riktigt fin dag.

Kram Annika

Dela gärna

1 reaktion på ”De vilda tulpanerna i Esperöds Arboretum.”

  1. Pingback: Ranelid och ålavandring. - Gylleboannika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top