De första vårblommorna.

Hej hej

Just nu blommar alla krokusar som allra finast.

Om man lägger sig ner på knä och kikar lite närmre på de tidiga vårblommorna så kan man se att även små insekter har vaknat till liv nu.

Även andra tidiga vårblommor lyser upp i min trädgård just nu.

Men än så länge syns inte så väldigt mycket vårtecken i skogen vid sjön. Inte kan man förstå att allting kommer att bli prunkande grönt här om drygt en månad. Jag förundras varje år av hur de där små spröda vitsippsplantorna ska orka tränga igenom den tjocka mattan av fjorårets vissna löv. Visst är det fantastiskt!

Ramslöksbacken är ännu inte alls grön, men om bara några veckor kan man nog njuta av vårens första ramslökssallad här på bryggan.

Under vintern har vår katt Judith mest njutit här inne vid braskaminen, och nu vågar hon till och med ligga alldeles nära Molly som i vanliga fall inte är hennes favorit. Man kan nog säga att det är som att sova med fienden, för Molly är ganska snar med att dela ut tjuvnyp om hon får möjlighet.

Dagens citat:

Oro är som en retsticka, så fort du visar att du inte bryr dig så går den sin väg.

Ungefär så är det med katten Judith och hundarna, så fort katten låtsas vara rädd för hundarna så blir hon lovligt byte och någon de vill jaga.

Ha en riktigt skön måndag.

Kram Annika

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen