Daddy Cool

Hejsan.

Idag är mitt blogginlägg tillägnat dig Kurtan, min pappa Kurt Svensson.

För just idag fyller han, Kurtan,  hela 90 år. Naturligtvis ska vi i familjen köra hem till Brösarp och fira honom rejält idag.

Under hela min uppväxt så jobbade min pappa som skogvaktare på Christinehofs Gods, där han var kvar ända fram till sin pension. Att han trivdes med sitt jobb, det är ju ganska uppenbart.

Mina föräldrar levde lyckliga tillsammans ända fram till min mammas död, den 8 juni 2013. Efter det har vi ofta hört Kurt säga att han tycker att livet blev så trist när han miste henne.

Jag föddes som första dottern 1965 och fick efter fyra år en liten syster, som heter Görel.

Kurt har under sitt liv varit aktiv, frisk och på det stora hela fått ha sin hälsa i behåll. Kurt har alltid haft en underbar humor och nära till både skratt och bus.

Hur mycket har vi inte skrattat åt den där hemska kepsen som vår mamma hatade. När Kurt tog den på sig en gång, så hotade Ingrid med att stanna hemma. Med den kepsen fick han minsann gå själv resonerade hon. Ja, episoder och dråpligheter har verkligen alltid avlöst varandra i min familj.

För 2,5 år sedan blev Kurt stolt gammelmorfar till min dotters lille pojke, även om lille Scott i början inte var fullt lika förtjust.

För två år sedan drabbades dock Kurt av en stroke som gjorde att han fick lite mer besvärligt med minnet och att hitta ord och namn. Innan sin sjukdom så var han en fena på att lösa svåra korsord. Han skötte även sina bankärende själv på datorn och behärskade både facebook och instagram, där han ännu har många vänner. Nu är det lite svårare då åldern gjort honom mer glömsk.

De senaste åren har det tagit lite grann på min pappa. Såklart tar åldern ut sin rätt. Men varje dag går Kurt en liten sväng i Brösarp. Utan rullator och på ganska spänstiga ben. Varje kväll ringer han mig prick klockan åtta, vilket är en trygghet för oss båda.

Att bli gammal är egentligen inget som Kurt tycker är så kul. Värst med ålderdomen är helt klart ensamheten. Städning, mat och annat praktiskt bryr han sig inte längre så mycket om. Sällskap är det allra viktigaste.

Så idag ska vi i familjen fira pappa Kurt med pompa och ståt. Åtminstone med kaffe, tårta och kakor – för det vet jag att han gillar. Efter det får vi se om han vill en sväng till marknaden…

Ett stort grattis pappa Kurt på din 90 årsdag♥

 

Dagens citat:

Varje släkt har minst en som är väldigt konstig. Vet du inte vem det är, kan det bero på att det är du.

Kram Annika

 

Dela gärna

About The Author

6 reaktioner på ”Daddy Cool”

  1. Grattis en dag efter till din far, han verkar till va en riktigt rolig filur! Härlig ålder och verkar ju trots allt va piggelin. Jaså ni skulle till Kiviks marknad, trots vi bott på Österlen sen 1988 har jag aldrig varit där haha. Däremot gillar jag Tomelilla en lagom marknad och strosa på. Vackert foto på dina föräldrar och du kan va lycklig som har din far. Har mist mina för 20 år sen det är fortfarande så tomt, så mycket man vill berätta. Gillar hans keps, jag köpte olika färger på baskrar i går om jag kommer använda dom ja det tror jag man kan ju ha de på olika sätt. Besökte Löderups loppis i går, tala om folk, tur det är utomhus.
    Ha en bra start på en ny vecka. Kram/MH

  2. Stort Grattis Kära Kurt!
    Väldigt fint och bra skrivet Annika, känner igen allt du skrivit ❤️.
    Tyvärr har vi ingen möjlighet att närvara. Jag jobbar från kl 13-21 och i morgon skall jag flytta mor till Ankaret i Skillinge.

    1. Tusen tack Lena. Jag är så glad att Berith kom idag. Jag kunde se hur Kurt fick lite extra lyster i ögonen när hon kom. En stor kram och lycka till med allt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen